сряда, 5 октомври 2016 г.

Maybelline | Fit Me Foundation - Dewy/Luminous + Smooth (dry skin) 110 Porcelain

Здравейте! Предполагам е невъзможно да не сте чували за така известният фон дьо тен на Maybelline - Fit me, който от сравнително скоро има вече две разновидности - за суха и за мазна кожа. Предполагам е безсмислено да казвам за кой от двата ще бъде посветено днешното ревю. Да, каква изненада, това е версията Dewy + Smooth или европейското и название, което е Luminous + Smooth. Всичко за фон до тена може да прочетете надолу.


Има няколко съществени разлики между американската и европейската версия на фон дьо тена, и това не е само името. В американската версия, опаковката много напомня на тази на Revlon - Colourstay и няма помпичка. В европейската версия обаче, за щастие присъства такава, което е голямо улеснение, предвид доста течната консистенция на продукта. Фон дьо тена предлага доста богата гама от цветове, като разбира се у нас тя не се предлага. Моят Fit Me закупих от • enzo.bg • където се предлагат около 4 цвята за момента.


Опаковка: Както вече споменах, тя е стъклено шишенце, с доста лека пластмасова капачка. Хубавото е, че има помпичка, която много улеснява употребата. Няма как да сбъркате цвета на продукта, тъй като той е изписан върху предната част на шишенцето. Като цяло минималистичен и изчистен, но напълно удовлетворяващ изискванията ми дизайн. Радвам се, че опаковката е стъклена - предимствата са повече.

Формула: Фон дьо тена е течен, като в него няма никакви блестящи/озаряващи частици. Формулата се усеща някак кадифено и се разнася лесно. Покривността е слаба до средна, като по-скоро бих определила като средна. Позволява наслояване, без да изглежда неестествено. Като недостатък (или предимство) е че заради формулата си, фон дьо тена изглежда доста естествено и придава озаряващ финиш, но никога не изсъхва напълно и лесно се изтрива ако често пипате лицето си или е възможно да останат следи по дрехите, тъй като винаги е леко "влажен". Това обаче прави и финиша му по-естествен. Дали ми допада това му качество, за момента мнението ми е раздвоено. Има слънцезащитен фактор SPF 18.


Аромат: Има, не е твърде силен и натрапчив, но се усеща. Бих го определила като пудрен и ми напомня на един друг фон дьо тен, който имах преди доста време (Manhattan - perfect adapt) или поне с него го асоциирам. Не е най-любимото ми нещо, но нанесен не го усещам толкова осезаемо.


Цвят: Тук идва и най-интересната част. 110 е най-светлият предлаган цвят изобщо. Хубаво е, че цветовете са по номера и човек лесно може да се ориентира, но оригиналното му име е Porcelain. 110 е светъл, дори много светъл цвят, който има жълтеникав към неутрален подтон. Попринцип се води неутрален, но определено жълтее леко, което го прави по-естествено изглеждащ. Обикновено светлите цветове са с червеникав подтон, който честно казано не ми пасва особено добре, тъй като моят подтон на кожата е жълт, понякога по-неутрален, затова това е перфектният подтон за мен. Трябва да кажа обаче, че дори за Снежанка като мен, цветът е доста светъл. Може би зимата би бил по-подходящ, но аз го използвам най-често за смесване с по-тъмни фон дьо тени (което попринцип не е много желателно, но понякога е неизбежно). Следващият предлаган цвят е 115, който също е светъл, но доста по-червенеещ и напомня на фон дьо тена на Revlon - Nearly Naked, който е в цвят Ivory. В сравнение с него, Fit Me 110 е значително по-неутрален и светъл цвят, което само може да ме радва. Имайте едно наум обаче, което научих - 110 от матиращата версия на Fit Me е дори още по-светъл и за истински светли кожи, дори повече от моята, по всяка вероятност би паснал идеално. Важно е обаче да съобразите и типа кожа, не само дали цветът би ви паснал.


Състав: Aqua / Water / Eau, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glycerin, Isotridecyl Isononanoate, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone / Polyglycerin-3 Crosspolymer, Sodium Chloride, PEG-10 Dimethicone, Phenoxyethanol, Methylparaben, Disodium Stearoyl Glutamate, Chlorphenesin, Disodium EDTA, Acrylates Copolymer, Propylparaben, Parfum / Fragrance, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Aluminum Hydroxide, Butylparaben, PEG-9, Ethylparaben, Dipropylene Glycol, Alpha-Isomethyl Ionone. May Contain: CI 77891 / Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides.


Както виждате, цветът е наистина много светъл и е добър и за изсветляване на по-тъмни фон дьо тени от същия вид (течни). Финиша не бих определила точно като Dewy, по-скоро леко озаряващ.


А вие използвали ли сте някой от фон дьо тените на Maybelline? Пробвали ли сте някой фон дьо тен от серията Fit Me? Кой е любимият ви озаряващ, светъл фон дьо тен?


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Ooooхххх, това с цапанетооооо ... пълна гадост. Зимата всичките ми връхни дрехи са с похабени яки :(((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да и аз много го мразя, но при фон дьо тени с такава формула (а често и не само) е неизбежно...Аз обичам тъмни цветове и можеш да си представиш какво се случва, когато фон дьо тена e светъл и "цапа" :D :/

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •