неделя, 19 юни 2016 г.

Maybelline | Fit Me concealer - 15 Fair

Здравейте. Днес ще ви споделя мнението си за коректор, който освен световноизвестен и обичан от всички, е също така един от "holy grail" продуктите на Kathleenlights, което смятам говори достатъчно затова дали продутът си заслужава или не. Това разбира се е Fit me  concealer на Maybelline, в каква изненада най-светлият цвят. 


Когато стане дума за коректори, доскоро течните такива не ми бяха особен приоритет. Установих обаче, че са много по-лесни, бързи и ефективни за употреба поне при мен. Много дълго се колебаех, дали да взема този коректор, защото цялата тази истерия покрай него, плюс цветът, който винаги ми изглеждаше сякаш недостатъчно светъл, ме отказваха дълго време. Най-накрая обаче се реших да му дам шанс и не съжалявам изобщо. Коректорът взех от • enzo.bg • където се предлагат и повечето от цветовете.


Опаковка: Много компактна, прозрачна и лека. Апликаторът е стандартен - гъбичка, който обаче въпреки всичко е удобен и практичен. Затваря се плътно чрез щракване и няма опасност да се отвори. Предимство е и прозрачната опаковка, като по този начин лесно може да се ориентирате докъде е изхабен продуктът. Количеството е 6,8 мл.


Аромат: Огромно предимство за мен е, че няма такъв

Цвят: Тук идва интересната част. Коректорите се предлагат в доста цветове, като най-светлите цветове са под номера 10 и 15. Интересно обаче е, че №10 e по-тъмен и жълтеникъв, доколкото съм виждала, докато №15 e по-светъл, с по-розов, но сравнително неутрален подтон. Това е малко объркващо, но го имайте предвид. Цветът е доста светъл, но при мен недостатъчно за хайлайт. Въпреки това обаче се справя идеално с прикриването на петна/пъпки или за тъмни кръгове под очите. 

Формула: Главната причина, поради която харесах коректорът е именно това, че действително е хидратиращ. Изглежда много естествено, не подчертава сухи участъци или околоочен контур и според мен е идеален за суха и нормална кожа. Това, че е по-хидратиращ обаче автоматично означава, че минимално събиране във фините линии има, но не е нищо фрапантно. Трайността също е добра. Финиша е наистина много естествен.


Състав: Water, Cyclopentasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Glycerin, Sorbitan Isostearate, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Ozokerite, Phenoxyethanol, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, Disodium Stearoyl Glutamate, Methylparaben, Acrylates copolymer, Alumina, Butylparaben, Aluminium Hydroxide, Tocopherol, Silica, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract /- (CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77491/CI 77492/CI 77499/Iron Oxides, CI 77019/Mica)


Сами може да видите, че сравнен с коректорът на Catrice Liquid Camouflage е една идея по-тъмен и розов, но всъщност това също не е съвсем вярно, защото се оксидира по-малко, отколкото коректорът на Catrice. Консистенцията на Fit me е по-течна, не засъхва така бързо и не е водоустойчива, но трайността е много добра, а и финиша е доста по-естествен. Бих казала, че покривността зависи от вас - може да е от лека, до средна, а дори и пълна. На снимката отдолу може да видите как се справя в прикриването на тъмни кръгове и колко естествено стои нанесен на кожа, без отдолу да има крем или база.


Като заключение мога да кажа, че за мен Fit me също стана много любим коректор. Усещане върху кожата, покривност, цвят са само част от нещата, които ме накараха да го харесам. Със сигурност го препоръчвам ако си търсите естествено изглеждащ, но покривен коректор на достъпна цена.


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Любимият ми коректор!!! Обожавам го, много покривен и не изсушава <3

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •