понеделник, 29 януари 2018 г.

BrushArt | Blending sponge / Beauty blender

Здравейте. Все се сещам да правя ревюта към края на месеца. Ех, какво да се прави. Все пак по-добре късно, отколкото никога, нали така? Това ревю ще е по-кратко. В него реших да споделя впечатленията си от гъбичката за грим на BrushArt.


Както знаете, вече притежавам гъбката на Real Techniques. Харесвам я, но рядко я използвам. Попринцип рядко използвам подобни средства за нанасяне на фон дьо тен, защото изискват редовно и старателно почистване, а "nobody ain't got time for that" или желание, поне аз нямам. Въпреки това, реших да пробвам и тази гъба, която доста хора твърдяха, че е сходна на оригиналния бюти блендър. Конкретно моята взех от enzo.bg. Не съм виждала марката да се предлага на друго място. В enzo има огромен избор от цветове на тази гъба, което е доста симпатично. Цената също е доста изгодна. 


Гъбката пристига в напълно обикновена, старнадртна, предпазна опаковка. Нищо излишно и претенциозно. Вътре се намира гъбката, която заради твърдата пластмасова опаковка е добре предпазена от деформация.


Формата е напълно стандартна, за повечето имитационни гъби на бюти блендъра. Обла, симетрична и яйцевидна форма със заострен връх. Аз се спрях на стандартния, розов вариант. Още преди първата употреба реших да я изплакна с вода, за да видя как реагира - дали увеличава обема си, дали случайно не пуска боя и дали възвръща форма след изстискване.


Първо ще започна с това, че гъбката не пуска никаква боя. Направена е от доста плътен и по-твърд материал, който не е с толкова въздушност, както е гъбата на Real Techniques. Определено се усеща малко по-твърда, когато се потупва върху лицето. След като я намокрите, увеличава доста обема си, но не става драстично по-мека и пухкава. Запазва първоначалната си структура и плътност, бих казала, с малка разлика.


Това, което ми направи впечатление е, че когато е добре напоена с вода и съответно изстискате, материалът от който е направена не възвръща веднага първоначалната си форма и изглежда някак по-деформирана, но след изсъхване няма никакъв проблем. Също така съхне идея по бавно от гъбата на RT именно заради различната плътност. 


Абсорбира стандартно количество фон дьо тен при употреба. Аз лично я използвам предимно суха, защото по този начин ефектът ми харесва повече. На снимката отдолу може да видите как изглежда гъбата след като доста силно я отцедих от водата. Тази деформирана форма изчезва, когато гъбата започне да изсъхва.


В заключение мога да кажа, че не е лоша, но не смятам, че е като оригиналния бюти блендър. Не, че аз го притежавам, но мога да видя, че гъбата на BrushArt е доста по-плътна от тази на RT, която казват, че се доближава. Ако обаче си търсите една бюджетна версия, която все пак да ви върши работа, то със сигурност ще ви влезе в употреба.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •