вторник, 2 януари 2018 г.

🌟 Любими неща през 2017 г. 🌟

Честита Нова Година! Пожелавам ви 2018 г. да бъде наистина една по-добра година за всички. Всяка година се надяваме на най-доброто, но искрено вярвам, че 2018 ще донесе на всички ни малко повече щастие, повече положителни емоции, любов, вдъхновение и повече сбъднати мечти. Дано имаме търпението и куража да се борим за нещата, които искрено искаме и трудностите да не ни препъват, а да са просто един трамплин към най-добрите ни моменти в живота. Защото знаете, че понякога трудните пътища водят до най-красивите места. И нека 2018 г. бъде именно изпълнена с повече красота.


Равносметката е, че за 2017 г. имам написани цели 100 публикации. Това на мен ми изглежда като доста. Реално, 1/3 от дните в годината, съм била активна и в блога. Опитвам се, всяка година да надграждам с малко бройката, но не за сметка на качеството. С приоритет винаги е качеството, пред количеството и смятам, че така е най-правилно. Ще разделя любимите си неща за 2017 г. в категории, както обикновено. 




🌟 УСТНИ 🌟
• Wet n Wild - liquid lipstick - Rebel rose




🌟 ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО 🌟
• Balea - Vanilla & coconut shower gel
• Avon - Skin so soft - macadamia body lotion


🌟 ПАРФЮМИ 🌟
• Lancôme - La Nuit Trésor
• Lancôme - La Vie Est Belle


🌟 КОСА 🌟


🌟 ЧЕТКИ ЗА ГРИМ 🌟



Неведнъж съм споменавала, че освен козметиката, понякога изпитвам силно желание да напиша и някаква по-задълбочена статия, свързана с живота и взаимоотношенията, поне погледнато от моята перспектива. Смятам, че през тази година също имам няколко публикации, които успяха доста ясно да покажат гледната ми точка и се надявам задълбочените теми да са нещо, над което ви е приятно да разсъждавате или поне да прочетете. Защото в крайна сметка, козметиката е една твърде малка частица от това, което харесвам и смятам, че все пак в живота винаги има по-важни нещо, за които бих могла да поговоря с вас. А ето и кои са моите любими некозматични статии, които съм писала през 2017 г.



“Surrounded by darkness yet enfolded in light” 

Този цитат намерих през 2017 г. и смятам, че идеално описваше годината ми и като цяло мен самата. Смисъла е повече от ясен и няма смисъл да разяснявам. Просто бъдете светлината, когато наоколо е мрак. Ако се фокусираме единствено върху тъмнината, то няма как да видим хубавото, което е там. Тук бих могла да спомена и следното: "Звездите не могат да светят без тъмнина.". 


Ще споделя с вас една любима моя рецепта за най-вкусната и лесна, плодова (бананова) торта. Рецептата знам от доста време, но през  2017 г. мога да кажа, че сякаш я използвах най-често. Тортата е много приятна, свежа, лека и подходяща за абсолютно всеки сезон и повод, поне според мен. Рецептата споделих с вас и в Instagram и ако ме следвате там, вече сте я видяли.


🌟 Съставки 🌟

• Готови блатове (тези, които са по 3 в пакет)
• 2 големи заквасени сметани (аз използвам тези на Данон)
• пудра захар на вкус (около половин ч.ч.)
• 1 пакет желатин 
• 2 банана 
• прясно мляко за сиропиране на блатовете (може и да го подсладите допълнително)
• шоколад за украса/глазура
🌟 Начин на приготвяне 🌟

 Разбива се сметаната с пудрата захар и нарязаните на дребно банани. Добавя се предварително приготвеният желатин. След това блатовете и кремът се редят по следния начин: слага се първия блат, сиропира се с малко мляко, след което се добавя около 1/3 от крема. И така последоватилено с трите блата. Най-отгоре се завършва с остатъка от сметаната. След това по желание може да се направи шоколадова глазура или да се украси с още банани. Желателно е тортата да престои няколко часа преди консумация, може и едно денонощие.


За тази година избрах да покажа повече канали, които следя. Реших да спомена единствено тези с бюти насоченост. Ще обясня и по няколко думи защо ги следя и какво харесвам точно.


Tati - през 2017 г. бях доста обсебена от Тати. Тя качва видеа 5 пъти седмично, които са изключително полезни, откровени, разнообразни и информативни. Съпругът и Джейм е също много симпатичен и двамата са страхотен тандем. Много харесвам видеата им с разопаковане на ПР пратки. Тати е наистина легенда в бюти средите и определено е с причина.
• RawBeautyKristi - Кристи не се вписва изобщо в стереотипа за красота. И въпреки това има нещо, което ме кара да я харесвам и да я гледам с удоволствие и това е нейната искреност. По особено откровен и звучен начин, тя умее да изразява мнението си за продуктите, без да се притеснява от това. Ако обичате откровените и обективни бюти канали, препоръчвам ви я.
• Livloveshermakeup - Лив в много отношенияе моята абсолютна противоположност. Тя е хипер активна и бъбрива, но има нещо, по което си приличаме. Родени сме на една и съща дата, а и двете имаме болезнената нужда да казваме в прав текст нещата, макар и с различен подгод. Тя също е човек, който не се притеснява да сподели мнението си за продуктите и то по много забавен и също толкова болезнено откровен начин. 
• Sarah Therese - имаме напълно различен тип кожа и дори предпочитания, но честно казано има нещо в нея, което ме успокоява. Харесвам ревютата и уроците и по грим, защото обикновено крайният резултат е доста естествено изглеждащ, което харесвам.
• Brianna White - Бриана и Джейлин имат живот, за който мнозина могат само да мечтаят. Те са млади, безумно влюбени, успешни и винаги мотивирани. Не знам дали са точно любими за мен, но ги гледам редовно, което все пак значи, че в тях има нещо, което определено ми допада. Може би това е основно любовта, която излъчват във всяко тяхно видео.
• Jessica Clements - не я следя много редовно, но ми харесва това, че когато показва някакъв грим, той винаги изглежда много естествено. Аз също смятам, че козметиката трябва да бъде използвана основно за подчертаване на естествената красота, а не за маскирането и под пластове грим. Това е основната причина да харесвам Джесика - тя е естествено красива и определено умее да го подчертава. 


Before I Fall - това е може би филмът, който се отличава най-много за мен през 2017 г. Честно казано, през изминалата година не изгледах много филми. Но сред малкото актуални, този се отличи най-много. Макар да е доста особен и объркващ, с отчасти неясен край, все пак филмът е доста емоционален и въздействащ, което всъщност е и основното предназначение на филмите като цяло. Само успешна продукция е в състояние да въздейства.

Scorpion - ще класирам на първо място този сериал. Изключително интересен, забавен, но в същото време нетипичен и доста интелектуален, "Скорпион" проследява живота и работните задачи на няколко гениални учени, всеки спец в своята собствена област. Първият сезон за мен е сред най-добрите, а в момента излизат епизодите от четвърти сезон на сериала. При всяко положение, ако обичате интелигентните сериали с тънко чувство за хумор, този ще ви допадне много. А освен това, има и лека романтична нотка, която обаче не е акцентът на сюжета. А освен всичко, сериалът е по действителен случай, като главният персонаж (Walter) е всъщност напълно реален човек, който е и продуцентът на сериала.


Groove Pressure - Moonlight (Original Mix)


Goldroom - Embrace (Dara Remix)


Glenn Travis - Boom Boom


Anton Ishutin feat. Da Buzz - Without You


Mariah Carey - My All (Creative Ades Remix)


SERGE:OK & Ellin Spring - Come To Me (Original Mix)


Platon Feat. Joolay - Last (Extended Mix)



Винаги съм харесвала Instagram. Като цяло не съм особено активна там и не спазвам определена "тема". Качвам това, което ми хареса и което ме впечатли, без да се съобразявам с типа и разцветката. Все пак обаче имам любими снимки, които съм направила през годината. Ще се огранича в показването на 6 от тях, но всичко, което съм споделяла в профила си там може да видите тук и бих се радвала да ме последвате. :)



Така както чета и чувам, 2017 г. не е била сред най-добрите, почти за никой. За мен специално беше определено доста лоша година. И под лоша имам предвид, че сякаш негативните неща и емоции наделяваха над позитивните. За мен беше година, която беше доста болезнена и същевременно доста отваряща очите. Сблъсках се с доста перипети в живота, най-вече на емоционално ниво. Приключих няколко връзки с хора, които смятах за приятели, включително и такива, които познавам над 10 год. Но понякога идва време, когато човек осъзнава, че заслужава повече - по-добро отношение, повече лоялност, повече уважение, повече обич. Ако вие сте човек, който винаги се раздава за околните, но никога не получава същото в замяна, може би трябва да насочите тази си щедрост първо към себе си - дайте повече на себе си, бъдете по-добри, надграждайте се. Ако някой ви използва, държи се зле с вас, обижда ви или приятелството му с вас е с цел лична изгода, не се притеснявайте да сте тези, които първи поставят точката и прекратяват отношение. Аз лично бях човек, който винаги търсеше вината в себе си, когато имах проблем с някого.  Често се самообвинявах, че нещо не съм направила или казала правилно, но 2017 г. ми показа, че е много важно да ценя на първо място себе си, да знам, че заслужавам нещо по-добро. Ничие щастие не е по-важно от вашето собствено. Да, наистина е чудесно да се раздаваме за хората, но тук има едно много важно уточнение - само за правилните хора. А кои са правилните хора за вас, времето ще ви покаже. Нищо не остава скрито. Не позволявайте на другите да ви манипулират. А когато някой не се отнася с нас по начинът, по който сме заслужили, то със сигурност някъде някой ще ни оцени подобаващо.  Не се изхабявайте емоционално, като се раздавате за неподходящи и неблагодарни хора. Давайте, но само когато си заслужава. Хубаво е да запомним, че понякога времето не е гаранция за доверие и искреност. И не винаги нещата са такива, каквито изглеждат. Понякога и най-скромният и мил на пръв поглед човек, може да се окаже коварен. Никога не съдете единствено по външността. Вглеждайте се в детайлите - начинът, по който някой разговаря с вас; начинът, по който ви дава съвети или ви изслушва и т.н. Истината винаги е в детайлите. А също така е изключително важно да се доверяваме на интуицията си. Ако някой ви изглежда съмнителен и усещате, че нещо не е наред, то обикновено е точно такова. 2017 г. също така ме научи да се примирявам със ситуациите и да търся положителните неща дори и в негативните, които ми се случват. Защото понякога е по-добре човек да остане сам и да се фокусира върху себе си и своето лично израстване и надграждане, вместо да се опитва да угоди на другите и постоянно да се чувства виновен за нещо което е/не е направил или казал. Не винаги това, което хората ви казват, че сте, е това, което сте. Понякога това, което те ви казват показва единствено кои са те. Човек, който е напълно балансиран и е в синхрон със себе си, не би наранил другите, запомнете го. И все пак ако трябва да синтезирам уроците на 2017 г. в няколко изречения, ето кои биха били те:

Отново започнах да рисувам и станах доста по-добра. Започвам първо с може би най-същественото нещо, с което ще запомня тази година. Имаше дълги периоди, дори около година, когато изобщо не рисувах. Реално, рисуването на този етап е просто мое хоби, но се надявам в бъдеще да е повече. За тази година нарисувах над 20 портрета, като смятам, че с всеки следващ ставах все по-добра.
Станах много по-силна и разбрах, че мога да преодолея всяка трудност, стига да имам волята и нагласата.
Започнах да махам ненужните и непотребни неща от живота си. Важи както за материалната част на нещата, така и за чисто емоционалната (тоест, за хората, които познавам).

А сега ето и съветите ми към вас, ако 2017 е била трудна година и за вас:
Не се притеснявайте да прекратите отношения, които не ви удовлетворяват, дори да са дългогодишни.
Не живейте в илюзии. Трезвата мисъл и преценка е изключително важно. А ако не сте в състояние да прецените обективно, то може да попитате ваш познат за неговата гледна точка в дадена ситуация. Или просто да се отдръпнете малко от проблема. Някои неща се виждат най-ясно, когато ги гледате отдале. "Споделената мъка е половин мъка".
Ако някой се държи неуважително спрямо вас и това, което сте - сбогувайте се с този човек, без изобщо да се замисляте и без после да се връщате назад. Щом сте сложили край, така е било най-редно за вас.
• Когато някой ви обижда, това не винаги е защото го заслужавате. Понякога хората нараняват, защото се опитват да компенсират липсите и неудовлетвореността в собствения си живот, като мачкат или се възползват от по-чувствителните/слабите/наивните.
Не живейте в миналото. Всичко, което се е случило е било с причина, дори причината да е да бъдете по-силни, по-независими, по-осъзнати и да цените и да вярвате повече в себе си и в способностите си.
• Загубата е естествена част от живота. Трябва да приемем, че невинаги животът е лесен, но винаги трябва да продължаваме напред и да се борим. Животът е една стълба, която винаги върви нагоре. Дори да се препънем на някое стъпало, дори да се върнем две крачки назад, в крайна сметка пътят е само един и той е напред - към прогрес и осъзнаване.
Не съдете прибързано само по това, което виждате или което ви се казва. 
• Хубаво е понякога да се отърсим от стари хора/вещи, за да разчистим място за нови. Сами ще усетите колко пречистващо е това.
Уважавайте и вярвайте в себе си. Приемете се такива, каквито сте. Само когато сте в мир със себе си, можете да бъдете в мир с околните.
• Винаги търсете "уроците" на живота във всичко, което ви се случва. То винаги е с цел да ви покаже нещо, за да можете да го преодолеете или интегрирате. Понякога ще осъзнаете защо нещо ви се е случило чак след години, но все пак все някога ще разберете повечето неща. Няма нищо безсмислено и случайно.
Истинската сила е в това негативните неща, които ни се случват, да не успеят да ни пречупят, а точно обратното - да ни мотивират да искаме повече, да дадем повече и да бъдем повече!
• Доверявайте се на интуицията си, на шестото си чувство. Обикновено те не ни подвеждат.
Дори и да допуснете грешка, простете си. Ако грешката ви е била неволна, от незнание или невнимание, просто си простете. Всеки греши, но само тези, които го осъзнават и които се разкайват за грешките си заслужават прошка. А прошката освобождава не другия, а най-вече самите нас.
• В живота винаги има върхове и спадове. Това, че в момента може би сте долу, не означава, че отново няма да бъдете на върха. А когато сте в своя пик, отново ще има спадове. Приемете, че това е като вълните - един ден сте на гребена на вълната, на следващия на дъното. Но нищо в живота не е константно. Всичко винаги търпи промяна и развитие. Не сме статични. Винаги можем да променим живота си и да го направим по-добър и по-щастлив.
Опитайте да елиминирате страха от живота си. Трудно е, изисква време, но "комфортната зона" няма да ни донесе нищо ново и различно. Страхът е най-лошият враг на човека. Понякога трябва просто да рискувате. А дори и да се провалите поне ще знаете, че сте опитали и сте дали всичко от себе си.
"Трудните пътища често водят до красиви места." Просто имайте търпение.


В началото на всяка година, всеки си поставя цели, които иска да следва и да постигне през предстоящата година. Ще напиша няколко от нещата, над които искам да се фокусирам тази година. 

Да се науча да влагам повече време в себе си, вместо в останалите. Да изместя фокуса си и тази година акцентът да е върху развиване на моя собствен потенциал.
Да разпределям времето си по-добре. Да не го губя в безсмислени действия/занимания/разговори. Времето е много ценно и е единственото, което никой не може да откупи с цената на нищо.
Да започна отново да се храня по-чисто и здравословно. Има огромна разлика не само в начинът, по който се чувства и изглежда тялото по този начин, но и в начинът на мислене и възприемане на света.
Да започна отново да спортувам. Миналата година претърпях един малък инцидент, който стопира спортуването ми. Същото се случи и през 2016 г. Но аз изобщо нямам намерение да се отказвам и тази година съм готова да подновя това занимание. 
Да се науча да се вслушвам повече в интуицията си. Както и да прощавам/забравям негативните неща по-лесно.
Да бъда по-последователна. Да довършвам нещата докрай, да не се отказвам от започнатите неща. Да не се отказвам при първата трудност и спънка.
Да бъда по-амбициозна и решителна. Да не се притеснявам от провал, защото той е естествена част от живота. Никой не се е родил научен.
Да бъда все така искрена и добронамерена. Искреността е изключително важна за мен, едно от най-важните неща. И смятам, че човек винаги трябва да бъде откровен, както с околните, така и със самия себе си. 
Да започна работа, която истински би ме удовлетворила и развила потенциала ми в правилната посока. Работа, която за мен ще е по-скоро удоволствие, отколкото просто средство за препитание.
Да рискувам повече и да бъда по-смела. Както казах, страхът е най-лошия ни враг и той е единственото, което реално ни спира от постигане на мечтите ни.
Да развивам таланта си да. Да рисувам повече и по-добре. Искам да подобря уменията си и фигурите, които рисувам да стават все по-реалистични и професионално изглеждащи. Като резултат от това, да открия кое е нещото, с което истински желая да се занимавам.
Да подобря качеството на снимките за блога. И под това имам предвид, да разнообразя малко съдържанието и с друг тип публикации и т.н
Да отворя сърцето и съзнанието си за новото. Това може да бъде разбрано по няколко различни начина, но за който и да си мислите, вероятно той също ще е верен. 
Да срещна нови хора в живота си. Да надмогна поне отчасти своята интровертност.
• Да не се влияя от мнението на околните. Хубаво е да се вслушваме в това, което ни казват останалите - дали е нещо хубаво или е критика, но не и винаги да приемаме всичко за чиста монета. Редно е да премислим мнението им и да преценим дали имат право или не. Ако имат право е желателно да се опитаме да подобрим това, в което ни критикуват или да не се самозабравяме, ако само ни хвалят. Но така или иначе всичко, което правим трябва да е защото НИЕ го искаме, а не защото другите го очакват от нас.
Да не съжалявам за нищо, което съм направила или което не съм направила. Никога не е късно да променим своята настояща реалност.
Да създам нови, красиви спомени през 2018 г.
Да направя 2018 г. по-добра, по-запомняща се, по-положителна и по-щастлива за мен.


Честно да призная, не съм обсебена от материалните неща. Да, много ми харесва да пробвам нови неща, но при мен никога да ги имам не е на всяка цена. Може би по това се различавам от доста блогъри и влогъри, които трупат огромни козметични количества. Реално, аз в момента дори усещам известно излишество и това е причината да подарявам част от нещата, които не използвам. Все пак има неща,които бих искала да имам. В момента не мога да се сетя и за половината от нещата, които си бях харесала, но все пак един един мини импровизиран списък.


• Makeup Revolution Liquid Highlighter Liquid Starlight - течният хайлайтър, имитация на така известните хайлайтъри на Cover FX. Много искам да пробвам този хайлайтър в един от двата наъй-светли нюанс: "Starlight" или "Champagne". Вярвам, че биха ми харесали.
• Yves Saint Laurent Rouge Volupte Shine - 47 Beige Blouse - отдавна искам да взема така популярните червила на YSL. Цената е това, което ме спира, но може би през 2018 г. все пак ще се реша. Харесах си и цвят и за момента се спрях на #47
The balm - Nude beach Eyeshadow Palette - трябва да призная, че макар да имам палитрата Nude Dude, рядко я използвам. Цветовете са красиви, но въпреки това рядко посягам към нея. Наскоро от марката пуснаха още една палитра и бих казала, че половината от цветовете вътре наистина ми харесват. Бих я пробвала, затова присъства в днешния ми Wish list.
• Ari - Ariana Grande perfume  - смятам, че това определено е парфюм, който ще взема. Купих две мостри от него и честно казано много ми харесва. Напомня ми на La vie est belle, но е доста по-лек, малко по-сладък и може би по-ненатрапчив. А флакона е толкова сладък.
• The Body Shop - Adjusting lightening drops - отдавна искам да пробвам тези изсвестляващи капки. За хората с много светла кожа, това е единственото спасение, когато искат да напаснат някой дрогериен фон дьо тен. Със сигурност биха ми били от голяма полза.
• L'Oreal Voluminous Lash Paradise Mascara - не съм сигурна точно дали и по какво се различава от варианта, който предлагат у нас (Lash Paradise extatic) или това е просто европейската версия, но аз искам да пробвам именно розовата, която е любимата спирала на Tati, както и на куп други жени.
Wet n Wild MegaCushion Foundation - на колажа използвах къшън хайлайтъра, но реално бих пробвала по-скоро фон дьо тена. Той излезе съвсем скоро, но предполагам ако изобщо стигне до нас, няма да е началото на годината. Все пак, бих го пробвала с удоволствие.
• L'Oreal Infallible Pro-Glow Foundation - имаше отзиви, че този фон дьо тен е ужасен, както и такива от жени със суха кожа, че е прекрасен. Аз, като предсставителка на тип суха кожа вярвам, че бих го харесала и определено бих му дала шанс, стига да го внасяха у нас. Доколкото ми е известно, за момента само матиращата версия е налична.
Wet n Wild Pro Brush Line Brush Bundle - съвсем наскоро от марката пуснаха и нови четки, имитация на популярните метални четки на Real Techniques. Предвид, че са бюджетни четки, с удоволствие бих пробвала някоя.

Това беше моята равносметка за годината. Бих могла да напиша още много неща, както и да включа още категории, но смятам, че и така публикацията е доста дълга. Надявам се да сте открили нещо, което ви е било интересно и полезно да научите или в което припознавате и самите себе си. Пожелавам ви една наистина прекрасна, различна и запомняща се 2018 г.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •