сряда, 13 декември 2017 г.

Catrice | Kaviar Gauche - Highlighter (limited edition 2017)

Здравейте! Аз съм от хората, които изпълняват обещанията си - винаги. И тъй като в момента, този продукт е един от новите и най-популярни и търсени дрогерийни продукти на Catrice (и не само) и смятам, че е възможно бързо да бъде изчерпан, а не на последно място - доста от вас бяха любопитни да видят хайлайтърът по-отблизо и в детайли, побързах с тестването му и реших днес да пусна ревю за него. Силно се надявам да оцените бързината и старанието ми и да бъда полезна с мнението и снимките си. Пределно ясно е, че става дума за хайлайтърът на марката от серията Kaviar Gauche.

catrice-kaviar-gauche-highlighter

Kaviar Gauche e популярен немски бранд, известен най-вече с дизайнерските си, елегантни, сватбени рокли. Това обяснява семплия, но същевременно много нежен и деликатен дизайн на опаковките и самите продукти от колекцията. Учудващо, колекцията не включва много продукти. Присъстват единствено палитра сенки, хайлайтър и четки за грим. Цените са с около 2 лв. по-високи, в сравнение с други лимитирани серии на марката. От колекцията аз лично избрах да взема хайлайтърът, който несъмнено е звездата на колекцията и нека ви кажа, че определено има защо. 

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

По описание от производителите: "Златният хайлайтър "C01 Éclat D'Or" е с копринена текстура създава лъчиста светлина благодарение на своите светлоотразяващи пигменти. Прозрачният капак осигурява прекрасна гледка към продукта, който е във формата на цветя и е подходящ за всеки цвят на кожата. Прахообразната текстура се нанася най-добре с помощта на четка за хайлайтър. За особено интензивни резултати подчертайте външните ъгли на очите и скулите."

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

Опаковка: Хайлайтърът е в масивна опаковка, която обаче е плоска и сравнително компактна, въпреки големия си размер. Не я намирам за особено тежка. В нея е поместено масивното количество от над 35 гр. продукт, което е около 3-4 пъти над стандартния грамаж за хайлайтър. Самият дизайн на хайлайтъра е страхотен - прозрачен капак със златиста основа, на която са красиво щампирани ефирни, орнаментирани, златни цветчета. Същата щампа се намира и върху самият продукт. Женствен, ефирен и нежен дизайн. Колкото до качеството на опаковката - капакът не ми изглежда много стабилен. Същото наблюдение имах и при предишния литимиран хайлайтър на серията, който взех. Надявам се обаче да е устойчив и да не се счупят пантичките. Но като изключа тази малка подробност, опаковката изглежда чудесно, особено за дрогериен клас хайлайтър. Забелязва се, че е дизайнерска и е вложен усет в направата.

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

Цвят: Няколко от вас ме попитаха за цвета - дали не е твърде тъмен и дали е подходящ за много светла кожа. Мога да кажа, че цветът е просто идеален. Нямам точно такъв в колекцията си от хайлайтъри, която е над 15 броя. В рефила изглежда като смесица между розово и шампанско, с по-скоро неутрален, сивеещ подтон. В действителност обаче, цветът е нещо средно между цвят шампанско и светло златисто, което не е от онези жълтеещи златисти нюанси. Много светло злато е най-точното определение, което мога да му дам. Цветът наистина е перфектен. И макар да е в златистата гама, той е по-скоро неутрален. Моята кожа е изключително бяла и този хайлайтър се слива перфектно цветово. По-добре дори от така популярната Mary-Lou Manizer

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

Формула: Някои от вас също така ме попитаха дали този хайлайтър е прашлив. Аз лично не го намирам за такъв. Да, той е прахообразен, но текстурата се усеща някак по-маслена. Придава на кожата почти метален отблясък и позволява наслояване на цвета, до желания интензитет. На снимките по-надолу ще видите и как изглежда нанесен. Както казах - за мен лично този хайлайтър е от тези, които са прахообразни, но се усещат почти кремообразни при нанасяне. Смятам, че по формула се доближава до Mary-Lou Manizer. В хайлайтъра няма едри блестящи частици, но самият той е съставен от множество миниатюрни, разноцветни частици, които именно придават този блестящ ефект. Забелязват се погледнати само много отблизо, предимно на ярка (слънчева) светлина. Но със сигурност това не е от типа брокатени озарители, а придава онзи ефект на dewy, озарена кожа. По-скоро деликатен, но все пак не е от съвсем естествено и незабележимо изглеждащите хайлайтъри. Много зависи какво количество нанасяте, както споменах.

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

Пигментация: Бих казала, че зависи най-вече от това колко и как нанасяте от продукта. Бих казала, че пигментацията е средна, но може да бъде както лека, така и да постигнете много интензивен и наситен метален отблясък, който се забелязва отдалеч. Този хайлайтър може да се използва както върху лицето, така и върху тялото. Това е и причината, грамажът му да е толкова голям.

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

catrice-kaviar-gauche-highlighter

Ако се интересувате как изглежда и гърбът на хайлайтъра, както и какъв е състава, то може да погледнете на снимката отдолу. 

catrice-kaviar-gauche-highlighter

А тук може да погледнете и как изглежда суочнат, както и нанесен върху лицето (без база и фон дьо тен като основа). Смятам, че успях да уловя цвета реално, макар на живо, озаряващия ефект да е дори по-наситен. Но само тези, които не са опитвали да "уловят" напълно реално хайлайтър върху кожа, само те не знаят какво предизвикателство е това.

catrice-kaviar-gauche-highlighter

И нанесен на скулите. Използвала съм по-скоро малко количество, каквото бих нанесла и в ежедневието си.

catrice-kaviar-gauche-highlighter


Останах с впечатлението, че доста от вас се притесняват, че този продукт е твърде голям и ще е почти невъзможно да бъде изхабен докрай. Да, това наистина би било предизвикателство, но все пак не е и необходимо. Срокът на годност на прахообразните продукти е условно до 3 години след отваряне. На опаковката най-често е отбелязан препоръчителния срок на годност, но аз не се придържам чак толкова строго към това, а вярвам и голяма част от вас. Ако няма промяна в аромата, пигментацията и формулата на даден продукт, а също така го и дезинфекцирате периодично, не виждам причина да не го използвате повечко време.

catrice-kaviar-gauche-highlighter

Заключение: Препоръчвам този хайлайтър с две ръце. Харесва ми всичко в него. От огромния му грамаж, през дизайн, металния финиш, който придава на кожата и най-вече - идеалният цвят за моята кожа (и изобщо за светла кожа). Комбинация между цвят шампанско и бледо златисто е наистина чудесна и според мен ще пасва на почти всеки. Цената е 12,50 лв. за цели 35 гр. Смятам, че за момента това е хайлайтърът на марката, който си заслужава да бъде купен най-много. А аз имам около 4 озаряващи продукти на Catrice и смятам, че имам база за сравнение.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •