събота, 2 септември 2017 г.

Kawaii Box | August 2017 Unboxing + Giveaway

Здравейте. За днес съм подготвила нещо цветно. От доста време не бях показвала разопаковане на кутията Kawaii Box, пълна с азиатски нещица (Корея, Япония и Китай) и реших, че с наближаването на новата учебна година, това би бил удачен подарък за деца и ученици. Ако пък сте минали тази възраст, но си падате по сладко изглеждащи "stationary" неща, моля продължете към тази предимно фото публикация.


Може би около година не бях кандидатствала по програма за блогъри на Kawaii Box. Реших по случай рождения ми ден (който вече мина) да опитам и всъщност ме одобриха. Виждам обаче няколко промени свързани с кутията от последния път, в който получих такава. Доколкото си спомням, цената на кутията преди беше около 18$, а сега е 19$. Това не е чак такава фрапантна промяна. Тази обаче, която е по-забележима е, че преди в кутиите присъстваха 10-12 неща, докато на този етап те са намалени до 10, като реално винаги едното от тях е нещо за хапване, което ги прави на практика 9 ръчно подбрани джунджурийки. Кутията работи на принципа на изненадата: всеки месец се разпращат на случаен принцип еднакви неща на всички, но в различни разцветки и варианти. Тоест, дали примерно ако има малко портмоне в кутията ще бъде в зелено, жълто или синьо няма как да се предположи. Ако искате да си вземете нещо конкретно, което сте харесали от предишните кутии и искате да имате свободата сами да изберете разцветката и варианта, то може би е по-добре да се насочите към техния партньорски сайт: Blippo Kawaii


Kanahei Plushie

Ще използвам оригиналните имена на всеки продукт в кутията, за да може по-лесно да се ориентирате, в случай, че искате да поръчате конкретно нещо. По традиция, във всяка кутия присъства някаква плюшена играчка, която може да закачите на чантата си (или ученическата си раница) например. В случая, това може би е заек? Не съм сигурна. Розово е, пухкаво и изглежда симпатично. Плюшените мини играчки, които добавят в кутиите винаги изглеждам доста сладки.



Sweet Kiss Strawberry lip gloss

От страшно много време търсих подобен китайски балсам за устни, с цел да използвам кутийката. Бях чула, че в нашите магазини по 1 лев се намират същите, но така и не открих. Този балсам би трябвало да е с ягодов аромат. Всъщност, има някакъв леко плодов такъв, примесен с нещо малко пластмасово и восъчно. Честно да си призная, не бих използвала този балсам върху устните си, защото никъде няма нито срок на годност, нито състав. Придава безцветен блясък, по суочове на ръка. Но кутийката със сигурност ще използвам, ако някога реша да си направя DIY балсамче с продукт, който ми е познат и който бих използвала спокойно.





Sanrio Plush Pencil bag

Това е един от добрите продукта в тази кутия. Представлява несесер за моливи, който обаче може да бъде използван и за козметика. Изглежда много симпатично и би бил идеален за ученици. Отвън е плюшен и мекичък. Всъщност този, който ми се падна е от популярен детски сериал или аниме. Ето малко любопитна информация: "Хелоу Кити е най-известната измислена героиня на японската компания Санрио. Името означава буквално "Котенцето Здравей". Хелоу Кити е създадена през 1974 г. от компанията Санрио в Токио. Регистрирана е през 1976 г. и днес е световноизвестен образ." Определено се съгласявам, че е широко известен и добре познат образ. 



Outshine the Sun bottle

А това от своя страна е най-практичното нещо в кутията. Бутилка за вода, която е доста компактна, но въпреки това събира около 500 мл. Не знам точно от каква пластмаса е направена, но изглежда стабилна. Ще е удачна, ако искате да носите с вас на училище или съответно да купите за децата си. Изглежда симпатична и практична и смятам, че би свършила добра работа. Може разбирате се да я използвате и за друг вид течност - например чай, а защо не и за смути. Не мога да гарантирам, дали е предназначена за топли напитки.




Sparkle Rainbow Slinky

И макар да е малко детинско, тази пласмасова, разноцветна спирала е любимото ми нещо от кутията, защото ми навява спомени. Знаете, как през 90-те такъв тип спирали "дъга" бяха изключително популярни и забавни за игра. Когато я видях в кутията, веднага направих асоциация с онова време, което все пак беше най-щастливото и безгрижно време от живота ми, както е и при повечето от вас. Тази спирала се предлага в различни цветове варианти, като на мен ми се падна жълто-зеленият, който не ми е най-любимият, но все пак не изглежда зле. Макар да ми е минало времето за игри, понякога се заигравам с тази джунджурия и бих казала, че на този етап има известно анти стрес действие при мен :D Конкретно тази цветна спирала не е много дълга, но е направена от качествен материал и в нея има вградени брокати, които проблясват.





Kawaii Tofu Squishy

Още нещо от типа "анти стрес" нещо, което присъства във всяка кутия. Това е вид гумена гъбка, която може да мачкате колкото пожелаете, а тя винаги ще възвръща формата си. Обикновено такъв тип неща мириша доста пластмасово, но специално тази е ароматизирана и ухае на карамел - много сладко и приятно. С времето, аромата избледнява. Много е особена на допир и по-различна от другите, които съм имала. Тази гумена гъба е някак по-еластична, усеща се почти мокра и по-лепкава. Това я прави и още по-еластична и неподатлива на деформация. Представете си да смачкате дъвчащ бонбон - усещането е сходно.



Milky Color ink pen

Във всяка кутия присъства още един задължетелен елемент - някакъв автоматичен молив или най-често - химикалка, която е всъщност тънкописец. В дадения случай са избрали да е цветен и на мен се падна оранжевия. Както всички химикалчета в кутиите Kawaii, този също пише добре и равномерно. Няма нужда от много "разписване", преди да може да използвате тънкописеца. 



Cute Stamp Highlighter

Идеята е много симпатична, но изпълнението можеше и да е по-добро. Това е мини печатче, с което може да отбелязвате някакви по-важни неща. Има различни видове: сърце, звезда, ябълка и още няколко, като според мен ябълката не е сред най-успешните. Изглежда много симпатично и ми напомня на логото на "Apple". Когато обаче отпечатате на лист, мастилото не е толкова равномерно и трудно може да се разбере, че това е точно отхапана ябълка. Въпреки това обаче наистина изглеждам симпатично и с малко повече усилия може да се използва.




Sumikko Garashi stickers

И отново по традиция, във всяка кутия присъстват и минимум един вид стикери. Тези, които ми се паднаха сега по всяка вероятност са от някой известен анимиран сериал. Не знам дали могат да се използват като стикери върху яйца, но вероятно биха свършили работа за това :D Не знам как бих ги използвала по друг начин.



Pompompurin Pudding Gummies

И отново, във всяка кутия присъства и нещо за хапване. Азиатските десертчета не са ми сред любимите, но тези специално опитах, за да мога да напиша мнението си за тях. Имат вид на мини крем карамелчета. Имат някакъв карамелен аромат, който има и лека солена нотка. На вкус са точно такива. Сладко-солени и доста гумени. Представляват дъвчащи бонбони. На снимката виждате колко на брой са в пакетче.




GIVEAWAY

Тези от вас, които стигнаха до края на тази публикация, предстои и гив, в който и вие имате шанса да спечелите една Kawaii кутия, пълна с 10 неща. За да участвате, трябва да изпълните условия в приложението. Колкото повече условия изпълните, толкова по-голям е шансът ви за печалба. Пожелавам ви успех!


• Toni's Beauty Nook • Kawaii Box Giveaway

Ако търсите удачен подарък за деца и ученици, то смятам, че тази кутия е наистина подходяща. Ако пък сте си харесали определени неща, то поне имате опцията да ги загубите и отделно от партньорския им сайт Blippo.

Follow me:
            

8 коментара:

  1. Интересна кутия. Със сигурност ще се радват много моите племенници на тия джунджурии, а и има някои интересни неща и за мен, хаха :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е. Уж кутията е предимно за малките, но и ние - порасналите деца се радваме понякога на шаренки неща :D

      Изтриване
  2. Определено са уцелили kawaii тематиката ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е :) Винаги кутиите им съдържат симпатични нещица.

      Изтриване
  3. Прекрасен giveway! Участвам с удоволствие с цел да зарадвам дъщеричката ми, която много харесва Hello Kitty и такъв тип мънички плюшени неща и лепенки. Обожава да рисува и би използвала и лепенките и сладурския химикал с печатче. Пожелавам успех на всички!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кутията, която ще бъде спечелена ще бъда тази за септември или октомври, но в нея също ще има сходни неща. Успех!

      Изтриване
  4. Участвам за тази интересна кутийка

    ОтговорИзтриване
  5. Ще е забавно да получиш такава кутия с дрънкулки и детски изненади.....усещам как бях развълнувана като дете.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •