петък, 29 септември 2017 г.

Dove | Advanced Oxygen Moisture Conditioner (for fine & flat hair)

.Здравейте. Преди време ви споделих, че балсамът на Dove - Oxygen Moisture беше част от последните ми покупки за последните два месеца. Спрях се на него, защото исках балсам, който да не утежнява и без това тънката ми коса. Вече го използвам от около две седмици и добих достатъчно впечатления, за да споделя мнението си с вас.


До момента съм използвали доста балсами от дрогерийния клас - Schauma, Pantene, Nivea, Avon и др. За момента най-доволна съм от балсамът на Nivea. Опаковката обаче според мен не е особено практична и след като преполовите количеството е много трудно да се изкара продукт. Затова исках някакво разнообразие и балсам, който да не утежнява косъма допълнително, както правеше този на Pantene от серията за коса без обем (какъв парадокс). Случайно, разглеждайки наличните продукти на Dove в enzo.bg забелязах този балсам, който е специално предназначен за тънка коса без обем. Опаковката също ми се стори попадение и реших просто да го пробвам.


Опаковка: Както сами виждате, балсамът пристига в доста удобна тубичка от 250 мл. Единствената ми забележка е към капачката, която не ми изглежда особено стабилна. Но като се абстрахирам от това, дизайнът е много семпъл и елегантен, а и наистина тубичката е функционална и в пъти по-удобна за използване от на повечето балсами за коса.


По описание от производителите: "Хидратирайте нежно фината, тънка коса, без да я натоварвате излишно, с този балсам за обем, който спомага за придаването на повече пълнота. Много хора с фина, тънка коса избягват употребата на балсам, с който да поддържат косата си лека и пълна, с което рискуват да я оставят суха. Но знаете ли, че със специално разработен балсам за фина коса вие можете да постигнете вида и усещането за естествено обемна, еластична коса, без да жертвате нейното подхранване? Този балсам за обем се разнася лесно по косата, спомагайки за изглаждането й и лесното разресване на заплитания, без да я натоварва с излишна тежест. Просто нанесете върху току-що измита с шампоан коса, като акцентирате върху краищата, и изплакнете.
• Хидратира нежно, без да натоварва косата с излишна тежест. Формула с технологията Oxyfusion; вдъхва живот на фината, тънка коса. Придава до 95% повече видим обем. Прави косата осезаемо мека и гладка. Придава на безжизнената тънка коса видима пълнота и естествена еластичност. Подходящ за ежедневна употреба."


Аромат: Да, балсамът има аромат, който е доста приятен и не е особено силен. След изплакване на косата изобщо не се усеща. Бих го определила като плодов. Не мога точно да преценя. Усещам нещо средно между зелена ябълка, пъпеш и диня, но мисля, че преобладава нотката на пъпеш. Със сигурност обаче е приятен и свеж аромат, който ми харесва.


Формула: Балсамът е със стандартна консистенция, която не е прекалено гъста и се разнася лесно по косата. На вид балсамът е бял и непрозрачен. Аз лично използвам сравнително малко количество и нанасям от средата на косата до краищата, никога в корените. 


Ефект: Определено се съгласявам, че балсамът не утежнява косата и не я сплесква. Също така, не се наелектризира от дрехите, което понякога ми се е случвало когато не използвам никакъв балсам. Разплита косата сравнително добре и я прави гладка на допир. Не се усеща мазен изобщо. Не бих казала, че придава допълнителен блясък, но пък поне косата ми изглежда жива, а не сплескана.


На долната снимка може да видите състава на балсамът и да добиете представа за консистенцията.


Заключение: Останах доволна от този балсам. Харесвам го поравно с балсамът на Nivea за блясък, като този на Dove получава една допълнителна точка, що се отнася до опаковка, която е наистина много по-удобна и лесна за използване. Има приятен аромат, прави косата по-гладка и мека и не утежнява, не я сплесква изобщо. Ако и вие имате много тънък косъм, който лесно губи своят обем, бих ви препоръчала да пробвате този продукт. Предполагам ще хареса и на вас.
Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •