петък, 18 август 2017 г.

Pierre René | Сенки за очи в цветове: 84 Me Me & 119 Mocha

Здравейте. За днес съм ви подготвила ревю на един продукт, който открих наскоро, но който определено заслужава внимание. Това са сенките на гръцката марка Pierre Rene, които освен достъпни като цена са и със страхотно качество.


За тази марка и конкретно за сенките, за пръв път научих от блога на Ида. Когато ги видях, моментално ми направиха впечатление с това колко пигментирани изглеждат. В сайта на enzo.bg където се предлагат (не съм ги виждала на друго място) си харесах страшно много цветове, но все пак прецених, че трябва да се огранича в трупането на козметика и да взема 1-2 цвята за проба. И така, цветът който най-много ми хареса беше 84 "Me Me", който обаче беше извън наличност дълго време. Така се спрях на друг цвят, който е 119 "Mocha". И когато дойде време за поръчка, забелязах, че и двата желани от мен цвята са налични и веднага поръчах.



Повече за сенките: Всъщност, има доста разновидности на сенките. Има такива, които са в черни кутийки, като тези, които взех. Има и такива, които се предлагат само в рефил и са подходящи за прехвърляне в друга палитра. Марката предлага такива палитри, но можете да прехвърлите и в друга. Има матови сенки, сатенени и такива с метален финиш. Тези, които имам са по-скоро от третият вид. На практика, това е по-скоро пресован пигмент, тъй като са изключително меки и дори малко ронливи, но пък пигментацията им е просто идеална. Когато ги нанасяте с пръст обаче, буквално се разнасят като масло. Дори без база и със съвсем леко докосване може да изкарате изключителен цвят, който се нанася лесно върху клепача.


Опаковка: Както сами виждате, много симпатична черна кутийка, която е много малка и компактна. Всеки рефил сенки е с грамаж 1,5 гр. Кутийката е с прозрачно капаче и лесно може да видите цветовете на сенките през опаковката. Кутийката изглежда доста стабилна и добре направена, а и би била изключително удобна за път. Самата опаковка пристига в картонена кутийка, на която е изписан съставът и цветът/номерът на съответната сянка. Рефила не изглежда изцяло плътно прилягаш в кутийката и целта на това, по всяка вероятност е, по-лесно да извадите и да прехвърлите сенките в отделна палитра, ако имате желание.


Формула и пигментация: При допир, сенките се усещат много меки и маслени, почти кремообразни. Нанасят се с абсолютна лекота, тъй като пигментацията им е отлично. Наподобяват пресован пигмент. Съветът ми е да се работи с лека ръка, защото ако натиснете много е възможно буквално да загребете повече от необходимото ви количество. Дори и без база, наситеността и трайността им е чудесна, но аз винаги използвам сенките с база, за да удължа максимално трайността им.


За цветовете: Както сами виждате, двата цвята изглеждат доста сходно, но все пак между тях има някои съществени разлики. И двата нюанса са с метален финиш, но единият цвят е по-метален от другият, а също така е и по-блестящ.


84 "ME ME"

Този цвят е доста особен. Има някакъв розово-прасковен подтон, но като цяло мога да го определя като тъмно бежово, което обаче въпреки това е по-неутрално. Не е нито с отчетлив топъл, нито с изцяло студен подтон. Определено е доста блестящ и металният му финиш е по-осезаем, отколкото на другия цвят. Погледнат много отблизо се забелязват съвсем ситни златисти, розови и прасковени частици. Нанесен на кожата, този цвят изглежда по-светъл, отколкото е в рефила. Много интересен и труден за описване цвят, който смятам, че бил напълно универсален - за дневен или вечерен грим, както и за всякакъв цвят кожа.



119 "MOCHA"

Преди да пробвам този цвят бях убедена, че ще е твърде тъмен за моя вкус. Оказа се обаче, че не е толкова драстично по-различен от другия цвят. "Mocha" е сиво-кафяв цвят (taupe), който отново е с неутрален подтон. Погледнат отблизо, в него се забелязват червеникави, златисти и синьо-лилави частици. Нанесен на кожата, изглежда по-скоро бронзов. Не е чак толкова блестящ и метален, както е цвят "Me me" и всъщност мисля, че дори ми харесва една идея повече. Аз обожавам неутрални, бронзови цветове, които не са нито твърде тъмни, нито прекалено светли, а този е точно такъв. 



Ще покажа и състава на двата цвята, който е идентичен. 


И за финал, остана да ви покажа и суочове. Както виждате, сенките са наистина меки и дори на суоч върху ръка виждате, че на места буквално има струпване от пигмента. Повярвайте, не съм натискала или повтаряла многократно, за да изкарам този цвят. Нямам никаква база и това е реалната пигментация.


Заключение: Тези сенки са наистина разкошни! Грамажът им не е особено голям, което отчитам като недостатък, но всичко останало в тях е идеално. Кутийката е симпатична, сенките са изключително пигментирани, маслени, наситени, лесни за нанясяне. Цветовете са красиви и универсални. Препоръчвам ви да пробвате поне един цвят от сенките с метален финиш. Убедена съм, че не бихте останали разочаровани. Не мога да избера фаворит сред двата цвята, защото харесвам и двата!

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •