сряда, 23 август 2017 г.

Makeup Revolution | Golden Bar - Eyeshadow palette

Здравейте! Напоследък съм много запалена по всичко със златни елементи. Затова беше невъзможно да остана безразлична и към една от новите шоколадови палитри на Makeup Revolution - Golden Bar. Ако има нещо, на което трудно мога да устоя, то това са различните, красиви опаковки на продуктите, а тази палитра е именно такава. Едно малко бижу! Ако и вие сте пристрастени към шоколада, под всякаква форма, към златистите нюанси и сладките опаковки - попаднали сте на правилното място! 


Вече притежавам две от шоколадовите палитри на Makeup Revolution, за които сте виждали ревю. Поради тази причина дълго се колебаех дали искам и тази палитра заради нещо друго, освен опаковката. Е, реално вероятно отговорът би бил: не. Да, в палитрата има няколко цвята, които много харесвам. Но така или иначе притежавам доста златисти нюанси сенки в колекцията си. Има и такива, които вероятно не бих носила. Но кой би устоял на тази опаковка? Аз не успях. И въпреки всичко съм благодарна, че от оригинални парфюми ми предоставиха възможност да тествам тази палитра и да ви споделя впечатленията си. 



Трябва да призная, че харесвам цялата серия с шоколадови палитри на Makeup Revolution. Любимата ми палитра е Death by Chocolate, просто защото за мен лично подборът на цветове в нея е идеален. Перфектно съчетание на топли, студени и неутрални цветове, както и на блестящи и матови сенки. Но много харесвам и Naked Chocolate, която е с така обичаните от всички нас топли, шоколадови нюанси. Златната палитра от своя страна е малко по-различна. В нея няма матови нюанси, а почти всички цветове в палитрата са в златистата гама и напомнят именно за разтопено злато.



Опаковка: Първо ще започна с това, че пристига в картонена кутийка, която обаче в предната си част е отворена и реално през нея палитрата би могла да се надраска. Картонената кутия е симпатична на вид и стандартна. На гърба има снимка на цветовете в палитрата, които не изглеждат много реалистично. Отстрани пък е изписан съставът. Самата пластмасова опаковка на палитрата е същата като дизайн, каквито са и другите. Но този път, имитацията на разтопен шоколад е в златист цвят и наподобява течен метал. Страхотно хрумване на производителите. Илюзията на течно злато наистина е много успешна и това прави палитрата толкова специална. Самите цветове също са красиви, но опаковката...именно тя е тази, която грабва окото. Според мен би била перфектна за подарък, за всеки повод и вярвам, че няма човек, който да остане безразличен при вида и. Както и останалите палитри, тази също е с грамаж 22 гр. 




За цветовете: За разлика от другите палитри, в тази няма нито един изцяло матов цвят. Повечето са перлени, има един, който е с наистина метален финиш и наподобява пресован пигмент, който много ми напомня на сенките на Pierre Rene. Някои от цветовете определям като сатенени, в които има и разноцветни частици. Също така има доста голямо разнообразие от цветове и различни разновидности на златисто и бронзово, както и цветове, които не са изцяло в златистата гама. Подборът на нюанси е малко странен, поне за мен. Въпреки всичко, повечето цветове са именно в златистата гама. Има няколко, които са със зелен подтон и няколко кафяво-червени. Доста от цветовете са керемидено-оранжеви. Учудващо, има и един розово-лилав цвят, който всъщност ми е един от любимите.

В общи линии, това е палитра, която ще се хареса на любителите на перлени сенки за очи. За цялостен грим обаче, по всяка вероятно ще трябва да съчетаете палитрата с някоя друга, в която има матови цветове. Аз лично в повечето случаи когато нося сенки за очи, нанасям един-два цвята върху целия клепач. Рядко правя опушен ефект, затова за мен да има единствено блестящи нюанси не е проблем.  А освен това, аз лично не държа една палитра да е абсолютно всичко, от което имам нужда. Обикновено съчетавам цветовете от няколко различни палитри. Абсолютно всички цветове (които са общо 16) са в топлата гама. Също така, всички цветове си имат имена, изписани на пластмасова предпазна пластинка, както и при останалите палитри. (При мен тази пластинка се беше забила в първият, бял цвят, но за целта на ревюто, реших да "поправя" леко посчупилите се сенки.




За формулата: Притежавайки още две палитри от серията, стигнах до извода, че по-металните и перлени цветове е препоръчително да се нанасят с пръсти. По този начин пигментацията им е по-добра. По-сатенените нюанси могат лесно да се нанасят и прелеят с четка. Също така, перлените сенки не успяват да се наслоят много добре, когато ги нанасяте върху някаква матова база за грим (например тази на Maybelline). Може би ако имате някакъв вид фиксиращ спрей, може да го използвате, като пръснете на четката си за нанасяне на сенки, за да засилите интензитета на цветовете. Аз лично не притежавам подходящ за целта, затова нанасянето с пръсти работи достатъчно добре при мен.




Ще опитам да опиша накратко всеки един от цветовете, както и какъв финиш има. Първо ще покажа отблизо как изглеждат, както и конкретното име на всеки цвят.



ПЪРВИ ХОРИЗОНТАЛЕН РЕД


Collection - перлено бял цвят. Доста блестящ. Може да се използва за хайлайт във вътрешния ъгъл или под веждата, ако се нанася по-умерено. Пигментацията му е отлична. 

Ribbon - перлен цвят, който нанесен не е твърде блестящ. Много интересен, сиво-бежов нюанс, който има и някакъв розов подтон. Страшно интересен цвят, който нанесен стои по-топъл, отколкото в рефила. Пигментацията му е добра.

Еdible - този цвят има сатенен финиш. Не е твърде блестящ и може да се използва за нанасяне в сгъвката на клепача. Цветът е неутрално бежово, като има едва забележими разноцветни частици. Нанесен изглежда по-топъл, отколкото в рефила.

Tablet - перлен, блестящ цвят. Много красив, изцяло златен нюанс, който има по-скоро метален финиш. Пигментацията е отлична. Напълно универсален цвят за всякакъв грим. Определено ми е един от любимите. 

Wrapped - перлен цвят, който обаче не е с толкова метален финиш, като предишния. Цветът е кафяво-червен, като в него има разноцветни частици, които му придават този блестящ ефект. Отново нестандартен цвят с отлична пигментация.


ВТОРИ ХОРИЗОНТАЛЕН РЕД


Wrapper - перлен цвят, който определям като оранжев, с лек златист блясък и червенеещ подтон. Пигментацията е добра. Може да се нанесе и в сгъвката, тъй като не е твърде блестящ.

Foil - както подсказва и името, този цвят има по-метален финиш. Определям го като още една разновидност на златния цвят. Перфектен би бил за всякакъв грим или нанесен върху целия клепач. Пигментацията отново е много, много добра.

Golden - името на този цвят според мен не е изцяло правилно, тъй като този нюанс е оранжев. Има по-метален финиш и отлична пигментация. Може би този нюанс се доближава най-много до т.нар. "copper". 

Bar - перлен цвят, който е изключително красив. Определям този нюанс като "старо злато", който е нещо средно между златисто и кафяво. На слънчева светлина се виждат разноцветни частици, които придават на цвета по-блестящия цвят. Пигментацията е отлична. 

Box - перлен, почти дуохромен цвят. Наподобява цвят "каки", със златист шийн (блясък). Интересен нюанс с добра пигментация.

Block - сатенен цвят с по-едри частици. Подходящ е и за опушване, тъй като не е твърде блестящ. Колкото до самия цвят - тъмно, студено кафяво, с червен подтон и разноцветни частици.


ТРЕТИ ХОРИЗОНТАЛЕН РЕД


Gift - сатенен нюанс с разноцветни частички. В рефила изглежда доста по-тъмен. В действителност е топло кафяво, с керемиден подтон. Пигментацията е добра. 

Limited - перлен цвят, който е страхотен! Много ми е трудно да го опиша, но ще опитам. Розово-лилав цвят, който има и някакъв бежов подтон. И макар да е най-цветният и различен нюанс в палитрата, нанесен изглежда някак по-неутрален. Пигментацията му е отлична. 

Cocoa - перлено-сатенен цвят, който е керемидено-червен. Има топъл, оранжавеещ подтон и може да се използва и за опушване на грима. Пигментацията е отлична! 

Beans - перлено кафяво, което е с неутрален подтон и лек златист блясък. Нанесен върху кожата се забелязва, че има някакъв червенеещ нюанс, който не се забелязва, погледнат в рефила. Пигментацията отново е много добра.

Chocolatier - силно перлен цвят и един от по-блестящите в палитрата. Цветът е телесен, с някакъв прасковен подтон. Забелязвам, че в него има по-едри частици (не точно брокатени). Най-подходящ би бил за нанасяне във вътрешния ъгъл на окото или може би върху клепача, преди да нанесете по-тъмен цвят за опушване. Може да се използва и като акцент в средата на клепача.



Състав: Mica, Talc, Magnesium Stearate, Mineral Oil, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Dimethicone, Silica, Methylparaben, Propylparaben. May Contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742).




Заключение: Това е може би идеалната есенна палитра с топли цветове. Подходяща е и за празничен грим, тъй като има и доста блестящи цветове. За ежедневието също е подходяща, ако се ограничите в използването на няколко цвята. От тази палитра имам около 5-6 любими нюанса, но трябва да призная, че опаковката е тази, която ме спечели. Знам, че това не трябва да е основната причина, поради която трябва да купуваме грим, но кой би устоял? Ако сте любители на перлените сенки в топлата гама - определено ви препоръчвам тази палитра. Качеството и е добро. Надявам се това ревю, което ми отне повече от 2 пълни дни за направа, да е било достатъчно информативно и интересно. :)

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е базирано само на личните ми впечатления от продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •