вторник, 15 август 2017 г.

La Roche-Posay | Serozinc - спрей мист против лъщене и разширени пори

Здравейте. Дойде време да ви споделя първите си впечатления от един нов продукт на La Roche-Posay, който този път е предназначен за мазна и проблемна кожа с раширени пори. Това е иновативният спрей Serozinc, който представлява разтвор на цинков сулфат и следва да матира и успокои кожата. Повече за този интересен продукт, може да прочетат надолу.


Добре знаете, че моята кожа не е мазна. Понякога обаче може да се каже, че ми създава проблеми, тъй като е доста чувствителна. Затова отначало не бях сигурна точно как бих могла да използвам този спрей мист, но смятам, че успях да намеря няколко приложения, по които дори аз да го използвам. По-надолу ще ви споделя кои са те. А сега малко повече информация за продукта.



По описание от производителите: "Разтвор на цинков сулфат - почиства и успокоява повърхностните раздразнения на кожата. Може да се използва при кожни раздразнения, парене след бръснене, несъвършенства. Почиства повърхността на кожата и успокоява раздразненията, а също така контролира омазняването на кожата и я матира, спомага за елиминирането на раширените пори.

Serozinc e първото “матиращо листче” в спрей мист! Този уникален, почистващ мист за мазна кожа, предразположена към несъвършенства е обогатен с цинк, дерматологична активна съставка, известна със своите себорегулиращи и матиращи свойства.

Цинкът отдавна се използва в дерматологията заради ефикасността му към мазната кожа, предразположена към несъвършенства. Минералът цинк може да помогне на хората, които се борят с излишния себум и несъвършенствата на ниво кожа.Тази ключова съставка намалява секрецията на себум, ограничава възпалението и помага за заздравяване на кожата. Локалното прилагане на продукт, обогатен с цинк, например под формата на спрей мист, е лесен начин за инхибиране на ензима 5α-редуктаза, който повишава производството на себум и води до тези проблеми."



Опаковка: Тя е под формата на спрей аерозол от 150 мл. На външен вид е много свежо изглеждаща и решена изцяло в ярко синьо, което наистина грабва окото, а и навява асоциация за лято, поне при мен. Обикновено съм забелязала, че повечето продукти за мазна кожа са в зелени опаковки, но в случая не е така. Спреят разпръсква сравнително фино, но трябва да се натисне по-силно, иначе е възможно да прокапе малко. По външен вид и функционалност не се отличава от тяхната термална вода, която много харесвам. Използва се по същият начин и спреят обхваща голяма площ, тъй като наистина е доста фин. Не е от онези спрейове, които разпръскват едри капки по кожата.



За какво се използва: Всъщност, спреят има много различни функции, което е доста интересно. Основната е, да предотвратява омазняването на кожата и да спомогне за затварянето на раширените пори. Освен това обаче, може да бъде използван за успокояване на раздразнена кожа или след бръснене/епилация. Освен за лицето, може да се използва и върху тялото, заради антиоксидантните си свойства. Именно по този начин го използвам и аз. Когато забележа, че кожата ми е раздразнена или, че ми излиза някаква пъпчица, пръскам от спрея. Също така го използвам и за освежаване върху тялото, тъй като там кожата ми не е чак толкова суха. Може да използвате този сприй мист и върху грим, за фиксиране. Това също е начин, по който аз лично бих могла да използвам матиращият спрей и по който всъщност го пробвах за пръв път, тъй като използвам по-озаряващи фон дьо тени и по този начин мога да си спестя нанасянето на пудра, което така или иначе рядко правя.



Аромат и ефект: Този мист няма никакъв аромат и цвят. Може да се нанася неограничен брой пъти през деня. Ако имате суха кожа ви съветвам да не прекалявате с него, тъй като все пак е предназначен за мазна кожа. Бих казала, че наистина след използване усещам кожата си някак по-суха, което е отлично за мазна и проблемна кожа. Също така, непосредствено след нанасяне освежава и охлажда кожата, което го прави изключително подходящ за използване през горещите, летни месеци.




Състав: AQUA SODIUM CHLORIDE ZINC SULFATE - както сами виждате, съставът е доста семпъл и изчистен, а основната съставка е популярната термална вода, в комбинация с цинков сулфат, който осигурява и успокояващите и матиращи свойства на продукта.



Заключение: Ако имате проблем с омазняването на кожата, този спрей е точно за вас. Хубаво е, че има множество предназначения - от фиксиране на грима, до успокояване и дори матиране на кожата. Ако пък нямате подобни проблеми, то може да го използвате след епилация, когато кожата е по-чувствителна и раздразнена. За освежаване по време на дълъг път е също едно добро и уместно приложение. Ако пък имате много суха и чувствителна кожа, то може би ще е по-добре да се придържате към универсалната, термална вода, която няма никакви матиращи свойства, но пък също обещава да успокои раздразнената кожа и да освежи (за което мога да потвърдя).

Участвайте в съвместния ни GIVEAWAY с La Roche-Posay и може да спечелите спрей мист от 50 мл.
Повече подробности вижте, като цъкнете на снимката.


Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е базирано само на личните ми впечатления от продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •