петък, 25 август 2017 г.

La Roche-Posay | Posthelios - хидратиращ продукт за след слънце

Здравейте. Вероятно повечето от вас вече са били на море тази година. Сигурна съм, че всички знаете, че освен да предпазваме кожата си от слънцето чрез слънцезащитен продукт, е не по-малко важно да хидратираме кожата след излагане на слънце, за да възвърнем загубената хидратация. И тъй като навън все още горещото лято не си е отишло, избрах да разкажа малко повече за още един продукт на La Roche-Posay - Posthelios, чиято цел е да хидратира кожата след слънчевите бани.


Трябва да уточня нещо. Подобен тип продукти са предназначени за нанасяне след излагане на слънце, но това далеч не означава, че може да ги използвате единствено тогава. На практика, това в общия случай е охлаждащ и хидратиращ гел/крем, който може да използвате целогодишно, без никакви притеснения. Аз всъщност притежавам две опаковки от по 100 мл. които съм взимала от enzo.bg но официално този продукт се предлага и в още две разфасовки - от 200 мл. и от 400 мл. Само опаковката от 400 мл. е с помпичка, останалите видове са в стандартни туби. 


По описание от производителите: "Хидратиращ продукт за след слънце, за лице и тяло. 10% липидовъзстановяващи & успокояващи агенти. Без парабени. Предназначен за кожа, изсушена след излагане на слънце. Предлага възстановяваща грижа за сред слънце чрез своята разтапяща се текстура. Лесен за нанасяне Богат на липидни агенти за стимулиране на възстановяването. Кожата се усеща успокоена. Тя е рехидратирана, подхранена и хидратирана. Нанасяйте след душ или вана и масажирайте нежно. За външна употреба."


Аромат: Да, този продукт е сравнително силно ароматизиран. Не мога точно да опиша, но ми напомня на някакъв по-тежък, флорален аромат. Не усещам раздразнения на кожата си, въпреки това. Аромата се задържа за около час след нанасянето на гел-крема.


Формула: Тук според мен има леко разминаване в очакванията. Смятах, че след като този продукт е обозначен като гел, той ще бъде с лека, по-течна и водниста консистенция. Това обаче изобщо не е така. Всъщност не бих определила продукта като гел, а по-скоро гъст, бял крем, който се нанася сравнително лесно, но е необходимо малко повече време, за да попие в кожата, отколкото геловете. Не оставя никакво лепкаво усещане, което наистина много ми харесва. Непосредствено след нанясяне има лек охлаждащ ефект, а кожата след това наистина изглежда и се усеща доста хидратирана и мека. И тъй като на практика е стандартен, по-гъст крем за тяло, то със сигурност може да се използва по всяко време на годината. Може да се използва и върху лицето, но аз честно казано на този етап не бих, заради по-силният аромат.



Състав: AQUA / WATER BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER GLYCERIN PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL OCTYLDODECANOL PEG-30 STEARATE GLYCERYL STEARATE NIACINAMIDE DIMETHICONE CETYL ALCOHOL CETYL ACETATE ACETYLATED LANOLIN ALCOHOL ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER CAPRYLOYL GLYCINE PHENOXYETHANOL SODIUM BENZOATE STEARETH-10 TETRASODIUM EDTA TOCOPHEROL PARFUM / FRAGRANCE


И на снимките по-долу може да видите как изглежда продукта отблизо. Определено не бих казала, че е с гел консистенция.


Заключение: Определено поредният продукт на La Roche-Posay, който ми харесва. Всъщност, дори се радвам, че е под формата на по-гъст и хидратиращ крем, вместо на лек, воднист и лепкав гел. Единственото, което не ми харесва особено е ароматът, но така или иначе не ми прави чак толкова голямо впечатление. Кремът прави кожата много мека след нанасяне и това усещане се задържа за сравнително дълго. Ако пък търсите подходящ слънцезащитен продукт на марката, може да погледнете • тук •

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •