понеделник, 28 август 2017 г.

Catrice | " Soleil d'été " - Duo Highlighter (limited edition)

Здравейте. Винаги когато някой каже "лято" или "есен", в съзнанието ми изниква асоциация за топлина, светлина, блясък. А ако трябва да свържа това по някакъв начин с грима, определено си представям блестяща, озарена кожа в златисти тонове. Това е и причината да обичам толкова много хайлайтърите. Всеки грим може да изглежда съвършен, ако към него бъде добавен мъничко блясък, който да направи кожата да изглежда здрава, свежа и деликатно озарена. И както вече сте се досетили, обещах да направя ревю на най-новият, двоен хайлайтър на Catrice от настоящата им лимитирана колекция " Soleil d'été ", който побързах да взема още на втория ден, след като колекцията беше заредена.


Обичам лимитираните колекции на Catrice. Истината е, че сред тях има доста добри попадения, които дори ми се иска да не бяха лимитирани, а част от постоянния асортимент на марката. Също така е хубаво, че голяма част от тези колекции достигат и до нашия пазар, което преди години рядко се случваше. Колекцията " Soleil d'été " е всъщност една от малкото, които успяха да привлекат вниманието ми дори преди да е излязла. За първи път видях продуктите в чуждестранни блогове. Колекцията включва палитра сенки (за която предстои ревю), хайлайтър, бронзър, бронзиращ серум за лице, два вида кремообразни сенки, 3 червила с метален финиш и златен топър глос за устни. Честно казано всички продукти ми харесаха и бих взела повечето от тях, но все пак това не е особено разумно за бюджета :) Затова реших да се огранича до два продукта, които ми харесват най-много. Разбира се, спрях се на двете мои любими неща - сенките за очи в палитра от 5 цвята и разкошният хайлайтър.




По описание от производителите: "Заблестете с този двуцветен хайлайтър с фина, леко кремообразна текстура, подходящ за всички типове кожа. Блестящата бронзова част и красивото розе, може да се използват заедно или поотделно за създаване на различни гримове. Бюти трик: "Strobing" техниката за гримиране е още по- популярна този сезон, с нея ще придадете цялостен блясък на своето лице. Ето как се прави: Нанесете от дуо хайлайтъра на областите, в които светлината естествено се появява на лицето: носа, скулите, върха на устните, както и над и под веждите. Ярките акценти придават на лицето деликатност и естественост. Двата нюанса могат да се използват поотделно, за да създадете по-леки, блестящи акценти. Използвайки ги в комбинация, те придават великолепен златист блясък на почернялата кожа. летните жеги."




Опаковка: Напълно стандартна, прозрачна опаковка със златен акцент отстрани. Самият дизайн на опаковката ми харесва - непретенциозен и семпъл. Но тъй като опаковката е пластмасова, капакът ми се струва малко нестабилен. Силно се надявам да не се счупи. Това е единствената ми забележка. Но що се отнася до дизайн и компактност, хайлайтърът оправдава очакванията ми. Грамажът е 8,7 гр., което е в рамките на стандартното. 



Цвят: Това е най-интересното в този продукт. Когато погледнете хайлайтъра, той изглежда предимно розов, с лек златист блясък. Частта в средата изглежда бронзова. Реално обаче, този продукт е почти дуохромен. Макар да изглежда розов, нанесен на кожата стои златист, както реално между цветът отстрани и този в средата няма голяма разлика. Бронзовият цвят в центъра е съвсем малко по-тъмен, но и смесени и по отделно стоят доста сходно. Аз лично не ги използвам по отделно, а смесвам двата цвята. По този начин крайният резултат е нещо между златисто-бронзов хайлайтър, който ако се нанесе по-леко е подходящ и за много светла кожа. Много отблизо се вижда, че има по-прасковени частици, а под определен ъгъл дори някои разноцветни. Това придава този по-блестящ ефект, когато се нанесе върху кожата.



Формула: На допир, това е от типа хайлайтъри, които стоят някак по-силно пресовани. Изобщо не се разпрашва и дори бих казала, че е хубаво да се нанася с по-гъста и плътна, синтетична четка, за по-добра пигментация. Това също така означава, че щампата върху продукта ще се запази за много, много дълго. Обикновено повечето хайлайтъри на Catrice и Essence които съм използвала са били по-фини и прахообразни, по-прашливи, а този продукт се усеща по-плътен и маслен на допир, трудно ми е точно да го обясня. 



Състав: MICA, NYLON-12, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, DIMETHICONE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), TOCOPHERYL ACETATE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, TOCOPHEROL, CAPRYLYL GLYCOL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, TALC, TIN OXIDE, ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER, PHENOXYETHANOL, CI 73360 (RED 30 LAKE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). UND/AND MICA, NYLON-12, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, DIMETHICONE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), TOCOPHERYL ACETATE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, TOCOPHEROL, CAPRYLYL GLYCOL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER, TALC, TIN OXIDE, PHENOXYETHANOL, CI 73360 (RED 30 LAKE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). Vegan.



И макар да ми е трудно да улавям ефектът и пълния блясък на подобни озаряващи продукти, все пак смятам, че този път успях да заснема добре ефекта на хайлайтъра. На снимките по-надолу може да видите суочове на всеки от цветовете, както и на двата смесени заедно. Също така как изглежда нанесен върху кожата. Трябва да призная, че съм добавила доста солидно количество, за да може да се види ясно на снимки.




Заключение: Мога единствено да ви препоръчам този хайлайтър, ако това е продукт, който използвате. Този конкретно е с отчетлив жълто-златист блясък, който бих казала, че е до голяма степен универсален. Ако имате много бяла кожа, нанасяйте по-пестеливо количество от него. Но всъщност за цената си смятам, че е чудесен и придава красив, златист блясък на кожата, като я прави да изглежда "целуната от Слънцето". Силно се надявам да има още налични бройки от този продукт, тъй като определено ще е може би един от най-продаваните от колекцията. :)

Цена: 10,49 лв.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •