четвъртък, 23 март 2017 г.

Sleek | Face Contour Kit - 884 Light

Здравейте, момичета! За днес съм ви подготвила ревю на продукт, който е доста популярен (не толкова у нас) и определено много харесван, заради чудесното си качество и достъпната цена. Знаете, че контурирането и "strobing"-а са абсолютен хит през последната година и много марки излязоха с техни варианти на тези продукти. Някои от тях определено много успешни, като например контуриращото дуо на Sleek, за което ще стане дума днес. 

sleek face contour duo kit light

Винаги съм искала да пробвам нещо на марката, но честно казано продуктите им не са чак толкова разпространени у нас и могат да се намеря единствено онлайн, доколкото ми е известно. Всъщност имам много гримове и дори хайлайтъри, поне за моите представи, но реално имам едва един контуриращ/бронзиращ продукт, който всъщност сте виждали тук. И когато от оригинални мъжки парфюми Parfimo.bg ми предложиха да избера нещо, за да мога да ви кажа мнението си реших, че точно сега е моментът не само да тествам нещо на Sleek, но все пак да бъда и в крак с тенденциите. Все пак що за блогър бих била, ако нямам поне едно контуриращо дуо в колекцията си :)

sleek face contour duo kit light

Опаковка: Няма как да не кажа, че опаковката е страхотна! Абсолютна имитация на дизайна на продуктите на NARS, които ако не сте запознати са основно в черно, като има лек закачлив елемент с матирани и лъскави повърхности, като най-често буквите са гладки, а опаковката има матов вид и усещане. Е, опаковката на това контуриращо дуо е буквално същата. Пристига в картонена кутийка, която е добре запечатана. А вътре има дори упътване за употреба на продукта. Самите контуриращи продукти са в много компактна пластмасова кутийка, която наистина е всичко, което бих поискала от подобен продукт. Компактна и лесна за съхранение, не заема място. Същевременно капачето е всъщност голямо огледало. Няма излишно и ненужно място за гъбички и четки, които реално почти никой не използва. Знаете, как например при някои ружове, половината от кутийката е заето от някакъв вид апликатор, който постоянно пречи и намалява размера на самият продукт. Е, тук няма нищо такова. И на пластмасовата палитра и на кутийката са изписани всякакви необходими подробности. Тя се усеща много добре и стабилно направена. Общият грамаж на контуриращата пудра и хайлайтърът е 14 гр., което всъщност е напълно достатъчно за доста време.

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

Формула: И двете части на дуо палитричката са пресовани и прахообразни. Въпреки това обаче, не бих казала,че са прашливи. Разбираемо, контуриращата част се разпрашва една идея повече, тъй като все пак е изцяло матова формула. Хайлайтърът обаче е с отлично качество и буквално се плъзга по кожата, сякаш е кремообразен. В някои ревюта четох, че контуриращата половина е много пигментирана, което на пръв поглед малко ме притесни - все пак при не много пигментирани продукти е по-лесно да се постигне определена наситеност, докато при по-пигментираните преливането е по-трудоемко и както знаете, винаги е по-лесно да се добави цвят, отколкото да се отнеме. Бих казала, че учудващо за мен, матовата контурираща пудра се оказа не чак толкова пигментирана, за разлика от хайлайтъра, при който реакцията ми определено беше "wow". Според мен решението размерът на бронзиращата/контурираща пудра да е по-голям е наистина добре премислено, тъй като разбираемо това е и продуктът, който нанасяте с по-големи четки и все пак използвате по-голямо количество. Това, че е изцяло матов също много ми допада. Хайлайтърът пък е по-малък като размер, но много пигментиран. И за двата продукта нямам абсолютно никакви забележки.

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

Цвят: Контуриращата част, както е по описание, според мен е по-скоро подходяща за бронзиране, освен ако нямате по-тъмна кожа или такава със силно жълт подтон. На снимките се вижда, че всъщност е по-скоро топло кафяв цвят. Нанесен не намирам да оранжавее, което е нещото, което толкова много от нас не харесват. Но не е и най-студеното кафяво, което съм виждала. Например контуриращото дуо на Catrice в по-светлият вариант, определено кафявото при него е значително по-студено като подтон, от това в палитричката на Sleek. Въпреки това обаче цветът е подходящ за светла до нормална като цвят кожа. Ако сте мургави, то определено бих препоръчала да изберете някой от по-тъмните варианти. Дуо палитрата се предлага общо в три цвята: light, medium и dark. Формулата е изцяло матова и няма никакви сатенени или блестящи частици. Пигментацията е средна, като позволява известно надграждане. Прелива се сравнително лесно. 

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

Цвят: Хайлайтърът в палитрата е в цвят шампанско, като има някакъв златист подтон. Нанесен на моята кожа обаче, както ще видите и по-надолу, изглежда като перлено бял цвят, което много ми харесва. На суоч и в рефила изглежда по-тъмен, отколкото нанесен върху скулите. Озарява изключително красиво и бих казала, че е много пигментиран. На снимки не успях да го уловя в пълния му блясък, но ви гарантирам, че на живо изглежда още по-блестящ, но не по грозен и натрапчив начин. Ако нанесете повече, дава абсолютно метален финиш. Няма брокати в него, но определено не е от най-деликатните хайлайтъри. Ако се нанесе малко количество, озарява съвсем ненатрапчиво, но ако обичате да "блестите под прожекторите", то с лекота може да постигнете и този ефект. 

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

Състав: Pressed Powder: Talc, Aluminium starch octenylsuccinate, Nylon-12, Dimethicone, Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2, Polymethyl Methacrylate, Magnesium Stearate, Jojoba Oil. +/- may contain Iron oxide yellow CI77492, Iron oxide red C177491, Iron oxide Black CI77499.
Highlighter: Mica, Talc Zea mays (corn) starch, Bis-diglyceryl Polyacyladipate-2,Pentaerythrityl Tetraisostearate, Nylon-12, Silica, Dimethicone, Zinc Oxide, Magnesium Stearate, Pigment.

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

sleek face contour duo kit light

Както виждате, опитах да "уловя" в кадър палитрата на всяка възможно светлина и възможно най-детайлно,за да добиете пълна представа. Надявам се съм успяла. Остава само да ви покажа и как изглеждат цветовете суочнати, а върху лицето си съм показала и хайлайтъра, който както споменах, на живо изглежда още по-наситен и блестящ и определено от двата продукта той е този, който ми допадна повече.

sleek face contour duo kit light

Заключение: Страхотно попадение е тази малка палитра. Вижда се, че е вложена мисъл и старание в направата и. Компактен и много елегантен дизайн, а качеството на пудрите вътре е наистина много добро. Като единствена забележка мога да отчета това, че ми се иска контуриращата част да е в малко по-студен кафяв нюанс, но като цяло и двата цвята са идеални за светла и дори много светла кожа. Продуктът е икономичен и ще стигне за доста време, дори при ежедневно използване. А също така отчитам като голям плюс и това, че се предлага в три цветове варианта. Всички цветове и цената може да погледнете тук. Цената, спрямо качеството според мен е напълно приемлива и дори да нямате хиляда контуриращи палитри, то и тази би ви била достатъчна. А не на последно място, цветовете може да използвате и върху очите при желание, не би имало никакъв проблем.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

2 коментара:

  1. Страхотно ревю! Няма как и продуктът да не впечатли любителите на козметиката след подобна презентация :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •