сряда, 1 март 2017 г.

NARS | Audacious Lipstick - ANITA

Здравейте! Честита Баба Марта! Пожелавам ви много здраве и поводи за усмивки. В първият ден от месеца и началото на пролетта съм ви подготвила едно ревю, което надявам се сте очаквали. Това е безспорно едно от най-хвалените и обичани червила, които не попадат в категорията на дрогерийни. Любима серия на много известни блогърки и влогърки, става дума за NARS Audacious - Anita Спрях се именно на този цвят, защото ми се стори най-универсален и също така един от по-натурално изглеждащите. Дали обаче червилото оправда очакванията ми, може да прочетете по-надолу. Подготвила съм ви и много, много снимки, тъй като забелязах, че няма почти никакви ревюта на български и реших да ви покажа възможно най-подробно какво представлява това популярно червило. 

nars audacious lipstick anita

Първо ще започна с това, че рядко си позволявам да инвестирам в толкова скъпи червила и обикновено се задоволявам с дрогерийните марки. Реших обаче, че след като всички говорят за тези червила, трябва да има някаква много основателна причина. И така, реших да си направя сама подарък, който общо взето беше на принципа на риска, тъй като разбира се не съм виждала червилото на живо. NARS не се предлага у нас, но пък се намира онлайн. Аз лично поръчах червилото от • enzo.bg • където цената ми се стори по-изгодна. Серията "Audacious" присъства в много класации като любима, а "High-End" червилата са сочени за може би най-добрите червила, създавани някога - като цветове, трайност и пигментация.

nars audacious lipstick anita

Опаковка: Традиционната за бранда минималистична, изчистена опаковка. В случая, червилото пристига в картонена кутийка, която се усеща и изглежда кадифена, а на предната част с голям шрифт е изписано името на бранда. В кутийката има още една предпазна картонена опаковка, в която се намира и червилото. Самата кутия обаче не е опакована с никакъв вид предпазно фолио или лепенка, която да гарантира, че не е било отваряно. Това наблюдавам е характерно за по-скъпите марки попринцип, което е доста странно. Хора, които често купуват по-скъпа козметика могат да потвърдят, че тази тенденция за няма допълнителни предпазни мерки се наблюдава както при декоративната, така и при бялата козметика. Смятам, че брандовете има какво още да усъвършенстват в тази насока.

nars audacious lipstick anita

nars audacious lipstick anita

Грамаж: Той е 4,2 гр., което е повече от стандартното. В гилзата, червилото изглежда всъщност по-малко от стандартното, но това е заради формата.

nars audacious lipstick anita

Аромат: Няма такъв, което винаги е плюс, поне за мен. Освен стандартния аромат на червило, няма добавени парфюми.

nars audacious lipstick anita

nars audacious lipstick anita

Гилза: Не мога да отрека, че изглежда добре направена и доста стабилна. Както вероятно може би вече знаете, гилзата се затваря магнитно, което би възпрепятсвало да се отвори при носене например. Магнитът е сравнително силен, затова не смятам, че би имало проблем. Като външен вид, гилзата е черна и изглежда матирана. Цялата долна част на гилзата е обградена със същия шрифт и име на бранда, какъвто е и на кутийката. Гилзата изглежда изчистена и луксозна, но по нея остават пръсти. Може би не е от чак такова съществено значение, но съм длъжна да го спомена.

nars audacious lipstick anita

nars audacious lipstick anita

Формула: Доста плътна и богата, покривността е пълна, но зависи как се нанесе. Не е нужно много наслояване, за да постигнете пълна покривност върху устните - червилото е достатъчно пигментирано. Повечето казват, че формулата е със сатенен финиш, но при мен той е матов. Червилото е пастелно, в него няма абсолютно никакви блестящи или светлоотразяващи частици. Заради матовата формула бих казала, че е желателно състоянието на устните ви да е добро, макар да не подчертава много недостатъците и сухите участъци, тъй като цветът е плътен и се нанасяне равномерно. Затова бих казала, че това червило е по-подходящо за тези от вас, които обичат матовите формули и матовият вид на подобни продукти. Върху устните също се усеща матово и по-сухо. Не до степен, както би било течно червило например, но сходно.

nars audacious lipstick anita

nars audacious lipstick anita

nars audacious lipstick anita

Трайност: Като за червило е добра. Не мога да кажа, че не оставя отпечатък при допир или че не се изтрива при ядене и пиене, но дори тогава остава лек стейн върху устните. Ако не пипате червилото, смятам, че би издържало поне около 3-4 часа без подновяване. Не се събира и не се изтрива неравномерно, но все пак не бих казала, че трайността му е колкото на течните червила. 

nars audacious lipstick anita

nars audacious lipstick anita

nars audacious lipstick anita

Цвят: Останах малко озадачена от червилото и това не се дължи на факта, че цветът е лош, а просто, че според описанието в сайта на NARS и множеството ревюта, които изчетох, очаквах червилото да е в розовата гама, а се оказа, че всъщност в него няма почти никаква розова нотка, поне при мен. Винаги съм знаела, че е от съществено значение цветът и подтонът на кожата за това как ще изглежда върху устните едно червило. Не съм предполагала обаче, че цветът ще се размине толкова с представите и очакванията ми. Може пък "повредата да е в моят телевизор" и аз да не мога правилно да го определя. За мен обаче, цветът е смесица между оранжево и червеникаво или т.нар корал.  Стои сравнително естествено и не е прекалено ярко, за да не може да се носи през деня, но определено не смятам, че "Dusty Rose" е най-точното му определение (според сайта на NARS). На определена светлина ми се струва, че улавям може би лек розовеещ оттенък, но не съм убедена, тъй като в течение на носенето ми се струва, че цветът става по-топъл, вероятно заради температурата на кожата ми. Не ме разбирайте погрешно - цветът е красив и определено някак нетипичен и труден за описание, а освен това съм сигурна, че като хамелеон ще изглежда много различно върху всяка от нас.  За пролетта и лятото би бил идеален и ще освежава визията. Може би ако имате по-тъмна кожа или по-студен подтон, цветът ще изглежда по-розов и няма да преобладава оранжевата нотка. И все пак ако трябва да обобщя, за мен червилото е оранжево-червено, наподобяващо корал. Всъщност може би коралово е точното му определение. Моите устните са бледи и не особено пигментирани, което го прави да изглежда по-ярко като цвят. 

nars audacious lipstick anita

Смятам, че до голяма степен на снимките успях да уловя реалния цвят, който ще ми е интересно да споделите как вие определяте. Върху устните ми обаче стои една идея по-тъмно, отколкото изглежда на снимките. Също така на живо изглежда по-матово и няма почти никакъв блясък, както е уловил апарата.

nars audacious lipstick anita

Открих известна прилика с червилото на Maybelline - Pink Brown, но то е идея по-червено и тъмно, както може да видите от суоча.

nars audacious lipstick anita

Тук може да видите и съставът, който е доста дълъг.

nars audacious lipstick anita

Заключение: Силно се надявам ревюто ми е да е било полезно и да ви е дало някакви насоки. За себе си мога да кажа, че червилото ми харесва. Опаковката е стилна, стабилна и красиво изглеждаща, практична и луксозна. Самото червило и формулата му също са добри - трайността е добра, пигментацията бих казала отлична, нанася се лесно и не се разтича. Финиша при мен е матов. Може би ми се искаше да е по-сатенен, но това пък би оказало влияние върху трайността. Единственото, което ме озадачи е цветът, който се оказа коралов, а не розов, както очаквах. Но това вероятно зависи най-много от подтонът на кожата, който при мен явно е жълт. Не съм сигурна, че подобни нюанси ми стоят по-добре, отколкото по-розовите, но въпреки това не съжалявам, че взех червилото. Когато навсякъде в интернет чета за някои продукти, очакванията ми сякаш се завишават прекалено много. Въпреки това обаче, както споменах, не съжалявам за покупката си. Един начин, за който се сетих, че би могъл да направи червилото да изглежда по-розово е ако използвате някакъв цветен балсам за устни от типа на розов стейн/червило и отгоре нанесете NARS - Anita. Това определено върши работа при мен.

П.С. За целта на това ревю бяха направени около 250 снимки, от които да подбера най-добрите кадри. Никак не е лесно да си блогър, но пък си заслужава :)

nars audacious lipstick anita

Интересно ми е да споделите с мен какво мислите вие за червилото? Бихте ли взели този или някой друг цвят? Смятате ли, че по-скъпите червила оправдават инвестицията или залагате на дрогерийни марки?

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •