вторник, 28 март 2017 г.

La Roche-Posay | Нови мицеларни води за всеки тип кожа

Здравейте! За днес съм ви подготвила едно доста вълнуващо (поне за мен, а надявам се и за вас) ревю. Когато мицеларните води излязоха за първи път на пазара, още преди да има много отзиви за тях, по описание бяха всичко, от което се нуждая в почистването на кожата - подходящи за деликатна и чувствителна кожа и почистващи всякакъв вид грим с малко усилие. С течение на времето обаче, конкуренцията между мицеларните води стана все по-голяма, а изискванията - все по-високи. И днес ще ви представя съвсем новата серия мицеларни води на La Roche-Posay, които са освен за всеки тип кожа, с обновена формула и засилена ефективност в почистването на грима.

la roche-posay new micellar waters

Аз съм от тези момичета, които са изпробвали почти всичко, що се отнася до почистване на грим, включително и така неприятните за мен тоалетни млека. С мицеларната вода обаче, направо се преродих и вечерната ми рутина вече е съвсем различна. Бих казала, че за мен вече е невъзможно да нямам запас от тази чудодейна и на пръв поглед съвсем обикновена вода, която обаче така успешно премахва както сенки, така и фон дьо тен. Вече съм правила ревю на стандартната вода на La Roche-Posay (може да видите ревюто тук) и наистина ми хареса. Справяше се добре в почистването на неводоустойчив грим и по никакъв начин не дразнеше кожата ми. Буквално преди месец обаче от марката пуснаха цели три нови мицеларни води, които вече са съобразени не само с различният тип кожа, но и предоставят и по-добри резултати в почистването на грима с по-малко усилие (и памучни тампончета).

la roche-posay new micellar waters

la roche-posay new micellar waters

По описание от производителите: "За всеки тип кожа, има специално създадена мицеларна вода ULTRA. La Roche-Posay създаде 3 уникални формули, комбиниращи ултраефикасност при премахването на замърсявания, грим и невидими замърсяващи частици, благодарение на активните си съставки. Всички 3 вида са обогатени с термална вода La Roche-Posay: уникално минерално разнообразие с успокояващ и антиоксидантен ефект, дори върху най-чувствителната кожа. Нова формула - Нежни мицели и почистващи съставки, които премахват както видимите, така и невидимите замърсявания от повърхността на кожата. - Неповторима почистваща ефикасност 98% от фон дьо тена е премахнат от 1-вия тампон. 70% от спиралата е премахната от 1-вия тампон Глицерин, за да хидратирате докато почиствате: +46.8% хидратация след 30 минути. La Roche-Posay създава първата почистваща вода с успокояваща ефикасност, дори за най-чувствителната кожа. Вдъхновена от двуфазните дегримьори, подсилената ефикасна технология съчетава силата на мицелите с глицерин. Обогатени с Термална вода La Roche-Posay, тези почистващи води са заредени с успокояващи съставки, за да осигурят висока поносимост. Текстури, които привличат замърсяванията като магнит, за да бъдат колкото толерантни, толкова и ефикасни."

la roche-posay new micellar waters

Опаковка: Според производителите, опаковката също е обновена - еко опаковка от по-тънък материал, рециклируема. Относно външния вид - всяка вода има опаковка със специфичен цвят, което ще ви помогне да се ориентирате по-лесно. Водата в прозрачна опаковка е всъщност обновената им стандартна формула, подходяща за чувствителна кожа. Опаковката в по-тъмно синьо и розови надписи е водата за реактивна и много чувствителна кожа. Водата в по-светло синя опаковка от серията Effaclar е тази за мазна кожа. Всъщност е доста лесно да се ориентирате по външният вид. Също така, заради тясното гърло на шишенцата е съвсем лесно да се контролира какво количество използвате. Опаковките са твърди и не позволяват разтичане или разливане на водата, както например понякога ми се случва с тази на Garnier. Изглеждат здрави и стабилни, а и външният им вид навява асоциация с чистота, което много ми харесва. 

la roche-posay new micellar waters

За формулата и аромата: Всяка мицеларна вода е с различна формула и състав, както и с различен аромат. Ще опиша по-подробно и какви са разликите на трите адаптирани формули. И трите води са подходящи за почистване както на лице, така и на околоочния контур. В състава им няма сапуни, парабени, оцветители и алкохол и не е необходимо да се изплакват. Установих, че имат лек нагарчащ вкус, което например е характерно и за мицеларната вода на Bioderma, но отсъства при тази на Garnier. 

Водата за чувствителна кожа (прозрачна опаковка) е стандартната им мицеларна вода, но с подобрена формула и засилена ефективност в почистването на грима. Аромата е същият, като на стандартната им вода. Формулата включва 1% глицерин, който да осигури до 71% повече комфорт и до 90% успешност в почистването на грима.

Водата за реактивна кожа (тъмно синя опаковка) e всъщност най-деликатната и хидратираща от трите води. Няма никакъв аромат, което ми е изключително любимо. Тя е най-подхранващата и щадящата вода, в чиито състав има 5% глицерин, осигуряващ до 61% по-малко зачервяване на кожата и 71% по-малко усещане за опъване след почистване.

Водата за мазна кожа (светло синя опаковка) също има своя специфичен аромат, който може би е най-силният от трите варианта и е леко химичен. В състава си има 1% глицерин и 0.1% цинк, които да осигурят до 63% по-малко лъщене и 62% по-малко себум.

la roche-posay new micellar waters

Разфасовки: Хубавото е,че и трите води имат огромна вариация от разфасовки. И трите имат травъл сайз размер от 100 мл., а също така се предлагат и в опаковки от по 200 мл. (като тези които имам аз), както и по-икономичния и бюджетен вариант от цели 400 мл. Стандартната им мицеларна вода (тази в прозрачната опаковка) се предлага и във вариант от 750 мл.

la roche-posay new micellar waters

la roche-posay new micellar waters

Ефект: И трите мицеларни води се справят отлично в почистването на грима. Разбира се, изисква се повече усилие в почистването на водоустойчив грим и лично аз за тази цел в повечето случаи предпочитам двуфазни дегримьори. Що се отнася до почистване на стандаретн грим обаче - фон дьо тен, хайлайтър, бронзър, сенки и дори течно червило, се справят изключително добре. Спиралата си аз лично премахвам с вода, но остатъците от нея успявам да махна с тампонче, напоена с водата. Смятам, че наистина захващат замърсяванията по-лесно. Обикновено използвам по около 3 памучни тампона за почистване, докато с тези води намалих на два. Най-много съм използвала вариантите за чувствителна и реактивна кожа, по обективни причини. Пробвах и тази за мазна и смятам, че дори матира леко кожата. Не усещам да я пресушава, но все пак за суха кожа бих препоръчала по-скоро останалите два варианта. Ако кожата ви обаче е смесена или мазна, варианта за вашият тип кожа би бил идеалният. Предполагам се очаква да кажа и кой е моят любим вариант. Имам известно колебание между този за чувствителна и реактивна кожа, но смятам да избера вторият поради няколко причини. Първо, в състава си има повече наличие на глицерин, който е чудесна подхранваща съставка за суха кожа. И не на последно място, водата няма никакъв аромат, което наистина много ми харесва.

la roche-posay new micellar waters

la roche-posay new micellar waters

Заключение: Винаги изпитвам вътрешно удоволствие, когато видя че дадена марка наистина се грижи за клиентите си и се съобразява с различният тип кожа. Макар да има много продукти, предназначени за всеки тип кожа, определено е приятно когато видя, че има и специализирани такива, за определен тип. Конкретно за тези мицеларни води - останах изключително доволна от резултата им и смятам да продължа да взимам и в бъдеще. Харесва ми и лекият детайл на опаковките (различните им цветове), което лесно ги отличава една от друга. Хубаво е и че всяка от тях има различен аромат и състав, от който може да избирате най-подходящата за вас. Цената е малко по-висока от бюджетните води, но са икономични и щадящи кожата, и искрено смятам, че си заслужават инвестицията. Аз използвам вече един месец моите и не липсва дори 1 см. от тях. А и винаги може да вземете първо варианта от 100 мл. за проба, ако не сте сигурни кой е най-идеалният за вас вариант от трите.

От La Roche-Posay дават възможност на трима от вас да спечелят по една мицеларна вода за реактивна кожа 
от 100 мл. Всички подробности за участие в играта може да видите като кликнете на снимката отдолу:


Follow me:
            

* Продуктите са предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •