неделя, 5 март 2017 г.

Коректори на Catrice Cosmetics - сравнение

Здравейте. Днес реших да направя една по-различна публикация, която обмислям вече повече от година. Мисля, че би била полезна и интересна за вас. Както виждате от заглавието, ще правя сравнение между три типа коректори на Catrice, като и трите са част от постоянния им асортимент.

catrice camouflage concealers

Както знаете, Catrice e дрогерийна марка, която може да се открие в Лили дрогерии и онлайн. И за трите коректора съм правила отделни ревюта, но сметнах, че едно обобщено и сравнително такова ще е нещо полезно и интересно.  

Коректорите, които ще ви покажа днес са следните:

                                                                                 • Catrice | Liquid camouflage - РЕВЮ
                                                                                 • Catrice | Allround coverstick - РЕВЮ
                                                                                 • Catrice | Camouflage cream - РЕВЮ

И трите коректора, които имам са в най-светлите предлагани цветове. Мисля, че от течния коректор вече се предлага у нас и в един по-жълтеникав цвят, под номер 005, но не мога да гарантирам. Ще започна първо с малко информация за всеки един от трите, след което ще направя кратко сравнение.

catrice camouflage concealers

Liquid camouflage - това е най-новият коректор на марката. Идеята е да има покривността на стандартния им кремообразен, камуфлажен коректор, но разбира се да е по-лесен за нанасяне. По обещание има водоустойчива формула. Нанасянето става посредством стандартен апликатор, а самият коректор наподобява външния вид на глос. Както може да видите, моят коректор е доста използван и мога да кажа изстрадал, тъй като постоянно го нося с мен и забелязах, че дори съм пукнала капачето. Опаковката обаче като цяло е наистина здрава. Подходящ е както за нанасяне под очите, така и за прикриване на несъвършенства. Покривността е между средна и пълна, като лесно може да се постигне и пълна. Това, което забелязах при него е, че първоначално цветът е доста светъл, подходящ дори и за мен. В последствие обаче доста се окислява. Отначало сякаш нямаше чак такова окисление, но явно след повече време използване се наблюдава и повече промяна в цвета. Самият цвят е може би неутрален или с леко розовеещ подтон, но след окисляване и съответно малко след нанасянето, на снимките по-надолу ще видите промяната. Коректорът има много, много добра трайност. Също така има доста силен аромат, който първоначално малко ме притесняваше, но бързо привикнах. Бих казала, че е хубаво да се прелее по-бързо, защото веднъж след като изсъхне, това е почти невъзможно, което пък говори добре и за трайността му.

catrice camouflage concealers

Allround coverstick - това е най-светлият от трите коректора. Подтонът е между неутрален и леко жълтеникав. Това е може би типът коректор, с който бях свикнала най-много. Винаги съм използвала коректори под формата на стик, защото ги намирах за практични и удобни за нанасяне и те действително са такива. Формулата на този също така е най-леката. Покривността е между лека и средно, като според мен е добър и за под очите, тъй като не дава неестествен ефект. Може би е една идея по-мазен от останалите, което пък го прави да се прелива и по-лесно. Харесва ми, че не се окислява и че действително е светъл. Няма никакъв аромат, освен на стандартен коректор/фон дьо тен. Опаковката обаче е нещото, което не ми допада толкова, защото капачето е малко нестабилно и е възможно да се отвори при постоянно носене. Като изключим това обаче, този коретор ми допада много. Нанесен с пръсти или четка, ефекта е добър. Аз лично предпочитам нанасянето с пръсти, както и преливането. 

catrice camouflage concealers

Camouflage cream - най-хваленият и обичан коректор на бранда. След много положителни отзиви реших и за да го пробвам. Коректорът действително е добър, особено за цената си. Най-светлият цвят е този, който имам аз и е с откровен жълтеникав подтон. Покривността може да варира от средна до пълна, като всъщност да докарате пълна покривност е по-вероятно. Както подсказва и името, коректорът е почти камуфлажен. Има по-суха консистенция, която се нанася лесно, но все пак не се прелива толкова безпроблемно, както е стик коректора. Това го прави идеален за прикриване на недостатъци, но за мен лично е твърде покривен за да го нанасям под очите. Ако имате много тъмни кръгове обаче, със сигурност ще ги прикрие успешно. Трайността му също е добра. Опаковката е симпатична и стабилна. Единственият му недостатък е, че е малко трудно да се подновява, ако сте някъде навън, заради начина му на нанасяне. Тоест, в най-общия случай, ще трябва да използвате пръстите си. Заради добрата покривност, този продукт определям като много икономичен. Не забелязвам окисляване на цвета. Няма определен аромат, както е течният комуфлажен коректор. В общи линии, нямам никакви забележки за кремообразния коректор.

catrice camouflage concealers

Мога да кажа, че съм наистина доволна и от трите коректора. Според целта, за която ви трябва, бих препоръчала различен коректор, но това е доста индивидуално. Ако искате коректор, за прикриване на отделни участъци и недостатъци и ви е нужна пълна покривност, бих препоръчала кремообразния коректор. За леко изравняване на тена или нанасяне под очите, аз лично бих заложила на коректора в стик форма. Ако пък искате универсален коректор, който да прикрива еднакво добре и тъмни кръгове и всякакви петънца и белези, а освен това е удобен и за носене и нанасяне навън/на път, течният камуфлажен коректор е идеално решение.

catrice camouflage concealers

Остана да спомена и грамаж. Кремообразният коректор е 3 гр. Течният камуфлажен коректор е 5 мл,. Стик коректора е 2.6 гр. Както виждате, грамажът е сходен, но все пак предвид покривността и ефекта, може би течният печели в това "състезание".

На снимката по-долу може да видите как изглеждат нанесени един от друг коректорите. На всяка снимка, коректорът най-вляво е течният камуфлажен коректор, до него е стика, а най-вдясно е кремообразният коректор в бурканчето. Също така може да видите, че течният коректор е единственият, който променя цвета си и става значително по-тъмен от първоначалното. Снимката в средата е направена на слънчева светлина.

catrice camouflage concealers swatches

Заключение: Определено останах много доволна и от трите коректора. Според целта, за която са ви нужни, всеки от тях би ви свършил работа. Макар течният коректор да се окислява, всъщност е най-използваният от мен, защото ми харесна като покривност и формула, а е и най-удобен и бърз за нанасяне. Останалите два коректора обаче също много харесвам, макар да не използвам толкова често. Ако трябва да избера този, който е най-подходящ за моята кожа, то стика се доближава най-много. В общи линии обаче, ако имате малко по-тъмна от порцеланова кожа, то тези светли цветове може да ви паснат идеално и дори да ги използвате за просветляване на зоната под очите, например. В обобщение обаче мога само да препоръчам коректорите на Catrice. За цената си, качеството е наистина отлично.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •