четвъртък, 2 март 2017 г.

Avon | Shine Burst (Gloss) Stick - Rose

Здравейте. След вчерашното ревю за червилото на NARS прецених, че е добра идея да направя и ревю, посветено на едно значително по-бюджетно червило. Всъщност този продукт поръчах доста отдавна, но все отлагах ревюто му. И все пак, дойде време да кажа и няколко думи за червилото на Avon от сравнително новата им серия Shine Burst (Gloss) Stick в единственият цвят, който успях да си харесам - Rose.

avon shine burst gloss stick rose

Ако не сте попадали на тази серия, тя се състои от доста различни цветове, като според цвета на червилото варират и цветовете в гилзата. В серията има лилави, червени, розови и др. нюанси, като може да се ориентиране за гамата по гилзата. Моят цвят е част от розовите нюанси, затова може да видите и ярката цикламена гилза. Общо взето добра хрумка, която доста улеснява намирането на подходящ цвят.

avon shine burst gloss stick rose

Опаковката е много компактна и подходяща за носене в чанта. Идеята на серията е освен лек цвят, да действа и като подхранваща грижа. В червилото би трябвало да има плодови екстракти и кокосово масло.  Финиша би трябвало да е сочен/глос финиш, а цветът да е сравнително дълготраен. Не би следвало да се разтича извън контура на устните, нито да има онова така неприятно за много хора лепкаво усещане. Освен всичко, производителите обещават да се усеща комфортно върху устните, да дава повече блясък от стандартно червило или т.нар. глос ефект, както и да има слънцезащитен фактор 15.

avon shine burst gloss stick rose

Формула: Както следва, червилото действително има по-особена формула и бих казала, че резултата е нещо средно между червило и глос. Пигментацията е лека до средна, като позволява известно надграждане. Нанесено на устните, стои доста блестящо и придава т.нар "мокър ефект", характерен за гланцовете. Нанася се лесно върху устните, но цветът не е много плътен. Мисля, че като идея се доближава до червилата на YSL Rouge Volupte Shine, които на практика са цветни балсами, които дават сходен ефект. Shine Burst Stick-овете на Avon имат някак по-мазна формула, която сякаш се топи при допир с кожата. Не бих казала, че червилото дава дълготраен цвят, всъщност точно обратното. Разбираемо, че заради нелепкавата си формула и глос финиша си, няма как да се задържа за много време, особено при допир/ядене/пиене. Друго сравнение, за което се сещам е, че това червило наподобява Maybelline Baby Lips-овете, но при това червило не остава цветен стейн след изтриване, а и формулата му е някак по-мазна.

avon shine burst gloss stick rose

Цвят: В гилзата изглежда като пепел от рози, с лека лилава нотка. На суочове, стои по-топло розово и значително по-светло. Същото е и когато се нанесе на устните - за моя изненада, цветът е доста по-светъл, отколкото в гилзата. Аз съм много светла, устните ми не са особено пигментирани и въпреки това върху мен цветът е розов нюд - някак неутрален. Това, което не ми хареса обаче е, че понеже е в толкова светъл цвят, погледнат отблизо стои, сякаш малко се наслоява във фините линии на устните, което е характерно за много от светлите нюд нюанси попринцип. Също така ако имате някакви сухи участъци по устните, както имах аз когато правих снимките, не забелязах те да се заглаждат след нанасяне на червилото и остават все още видими. Може би ако формулата му беше по-лепкава и омекотяваща/подхранваща (което аз всъщност харесвам), ефектът щеше да е по-добър.

avon shine burst gloss stick rose swatch

В заключение: Червилото ми хареса като идея и цветът не е лош, опаковката също ми допада. Формулата обаче е някак странна - цветът не е изцяло плътен и изисква доста наслояване, освен това не е трайно. Ако харесвате червилата, които са от типа на цветен балсам и не очаквате изключително наситен и траен цвят, вероятно ще ви допадне. Мнението ми е, че за цената си продукта не е лош, но не мога да кажа, че останах и особено впечатлена.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •