петък, 17 февруари 2017 г.

L'oreal | Lumi Magique Primer

Здравейте. Със завръщането на слънцето се появи отново желанието ми да правя ревюта на хайлайтъри и "strobing" продукти. Днес ще ви покажа един праймър на L'oreal, който очаквах да бъде отново наличен повече от година. Това е спряганият за двойник на стробинг праймъра на MAC -  L'oreal Lumi Magique Дали озаряващия продукт успя да ме спечели и заслужаваше ли си чакането, може да прочетете по-надолу.

loreal lumi magique primer

Ако кожата ви е по-суха или не е достатъчно хидратирана, вероятно трепвате дори само при обещанието даден продукт да е хидратиращ/озаряващ, защото все пак е хубаво кожата да изглежда свежа и озарена. Разбира се, това може да се постигне с грима до известна степен, което е и целта на подобни продукти. Няма нищо по-ужасно от това фон дьо тенът да се "впива" във всички сухи участъци, да стои тежко и почти като маска върху лицето. Аз лично харесвам продукти, които са "като втора кожа", което никак не е лесно за постигане. Това е и причината да искам да пробвам този праймър, който се надявах да улесни поставянето на фон дьо тен. Освен по този начин, той може да се смесва и с фон дьо тена или да се нанася отгоре, както бихте използвали хайлайтър, ако искате съвсем естествен вид. Характерното за тези продукти е, че когато се разнесат по кожата, обикновено ефекта е почти незабележим и придават съвсем леко озаряване, което по-скоро изглажда кожата и придава т.нар. "glow from within". Ако обичате драматично изглеждащите озаряващи продукти, този не е такъв. Не съм го срещала по нашите дрогерии и мисля, че всъщност не се предлага. За щастие обаче, съмсем случайно видях, че след повече от година отсъствие е отново наличен в • enzo.bg • откъдето побързах да взема моя.

loreal lumi magique primer

Свойства: Тук ще добавя тази подкатегория, тъй като отново искам да обобщя какво да очаквате от подобен продукт. Това е база, която се нанася най-вече преди фон дьо тенът и следва да изглади кожата видимо и да улесни нанасянето на последващи продукти. Базата отразява светлината, както би направил деликатен хайлайтър и озарява кожата по най-естествения възможен начин. Няма никакви частици и брокати, което прави озаряващите и свойства да изглеждат естествено и натурално. Дори и да не носите фон дьо тен, базата може да бъде нанесена и самостоятелно. Може да нанасяте както върху цялото лице, така и върху конкретни участъци, където естествено пада светлината и където бихте нанесли хайлайтър. След нанасяне, кожата трябва да изглежда свежа, хидратирана и гладка.

loreal lumi magique primer

Опаковка: Много симпатична и компактна тубичка, която е малко по-голяма от размера на стандартно червило. Учудващо, но пише, че съдържа 20 мл., което е почти колкото стандартен фон дьо тен. Затваря се с прозрачно капаче, което обаче е възможно да се отвори при носене, тъй като няма някакъв по-специфичен щракващ механизъм. Помпичката е чудесна и може да се контролира точното количество, което искате да използвате. Като цяло, опаковката изглежда много стилно и симпатично. Изглежда стабилна и нямам никакви забележки относно нея (освен може би за капачето).

loreal lumi magique primer

Цвят: Както може да видите и по вида на опаковката, цветът вътре е същият - перлено бяло, което изглажда доста наситено, но разнесено придава лек, озарен финиш. Няма никакви частици, което е чудесно! За много светла кожа би бил идеален, но смятам, че е универсален.

Аромат: На практика няма такъв. Бих казала, че има мирис на стандартен фон дьо тен - тоест усеща се някакъв минимален аромат, но базата не е ароматизирана и по никакъв начин няма да ви подразни, което е още един плюс за мен. Винаги предпочитам неароматизирани продукти, особено такива, които се нанасят по цялото лице.

loreal lumi magique primer

Формула: Бих я определила като течна, но не разтичаща се. Плъзга се гладко по кожата и се нанася без никакъв проблем. Не съм забелязала да става на топчета или да придава така неприятният лющещ се ефект, както понякога става с някои фон дьо тени. Лично аз я нанасям с пръсти и смятам, че това е най-добрият вариант за подобни продукти. Мисля, че също така удължава малко и трайността на фон дьо тена.

loreal lumi magique primer

На снимките на втория ред може да видите как изглежда кожата ми без никакви продукти (лявата снимка) и как изглежда след нанесено минимално количество от базата (дясна снимка). Беше известно предизвикателство да уловя това на камера, но мисля, че все пак се забелязва разликата. 

Заключение: Определено продукт, който не е абсолютен "must have", но пък не съжалявам, че взех. Смятам, че би бил подходящ и за суха и дори за мазна кожа, тъй като не изглежда прекалено лъскаво. Харесва ми това, че е мултифункционален. Може би ми се иска да беше идея по-наситен и пигментиран след нанасяне, но все пак нека не забравяме, че това е озаряваща база, а не хайлайтър. Ако имате проблеми с фон дьо тенът, който никога не изглежда напълно естествено, базата може би ще е ваш добър помощник.

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Базата я имаше преди години, но я спряха тук. Аз размених моята, не ми се стори нещо изключително.Не виждах ефект от нея всъщност.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, помня, че ти не я беше харесала. Аз обаче харесвам всякакви продукти, които обещават озаряване и затова и толкова много исках да я пробвам. Пък и всички говорят, колко е хубава, просто не можах да пропусна :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •