неделя, 5 февруари 2017 г.

La Roche-Posay | Effaclar Duo(+) Unifiant - Light

Здравейте. Днешното ревю ще посветно на тези от вас, които имат смесена и/или мазна кожа или просто тези, които си търсят изравняваща тена грижа за кожата, която да матира успешно. Продуктът, за който ще ви разкажа нещо повече е новият продукт от La Roche-Posay, който съчетава грижа за кожата и изравняване на тена в едно и е подходящ и за мъже и за жени.

la roche posay effaclar duo unifiant light

Днешното ревю ще е със съдействието на майка ми, която всъщност тестваше продукта, тъй като кожата и е смесена, а тенът е по-тъмен от моя. 

По описание от производителите: "Оцветена грижа за проблемна кожа. Отпушва порите и се бори с несъвършенствата. Всички ефикасни свойства на EFFACLAR DUO (+) против несъвършенства, заедно с оцветена текстура за незабавно изравняване на тена 40 мл туба. Незабавно прикриване и борба с несъвършенствата, зачервяванията и цветните белези. Тенът е естествено изравнен, без ефект на маска. "

Опаковка: Много удобна и хигиенична тубичка, която е подходяща и за носене в чанта.

la roche posay effaclar duo unifiant light

Цвят: Предлага се в два цвята - светъл и по-тъмен. Както обикновено обаче, най-светлият цвят не е толкова светъл и според мен е подходящ повече за хора с нормална или по-тъмна кожа. Нюанса е почти универсален, тъй като се слива добре с кожата, но все пак ако имате порцеланово светла такава е много вероятно дори светлият цвят да ви е малко тъмен. Бих казала, че е по-скоро с жълт подтон.

Формула: Доста гъста консистенция, почти като на мус, но се разнася лесно. Покривността е слаба, до средна, по мое мнение. Позволява нанасянето на няколко слоя, при желание. Това, че покривността не е пълна, позволява да се прелее добре с кожата и нюанса да бъде почти универсален. След нанасяне, кожата изглежда много добре матирана. За мен лично това е оцветен мус, подходящ за леко изравяване на тена и особено подходящ за лятото, когато искате грижата за кожата и фон дьо тенът ви да са в един продукт. Хубавото на Effaclar Duo(+) Unifiant  е именно в това,че спестява време. Матиращите му свойства също са добри и се задържат за няколко часа. По мое мнение е идеален ако искате да нанесете в т-зоната или имате много мазна кожа. Не мисля, че би прикрил изцяло големи несъвършенства или акне.

la roche posay effaclar duo unifiant light

Тук може да видите и съставът, както и препоръчителното използване.

Как се използва и очакван ефект: Необходимо е да се разклати преди употреба. Подходящ е за прикриване на несъвършенства и белези от пъпки/акне. Изравнява тена. След седмица ежедневна употреба би следвало да се наблюдава подобрение в състоянието на кожата. След 4 седмици, порите са отпушени, текстурата на кожата е изравнена, излишния себум е редуциран. Хидратираща и матира текстура в едно. Не е комедогенен, подходящ за мъже и жени.

la roche posay effaclar duo unifiant light

Заключение: Ако не харесвате тежкият грим, който сякаш усещате, че запушва кожата и не и позволява да диша или ако обичате комбинираните продукти, които са грижа за кожа и изравняване на тена в едно, новият продукт на La Roche-Posay е много вероятно да се окаже точно за вас. Матира чудесно, изравнява тена, като запазва лечебните свойства на неоцветената версия. По мое мнение е най-подходящ за мазна и смесена кожа или през по-топлите месеци, когато кожата образува повече себум, но носенето на много тежък фон дьо тен не е особено препоръчително.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

4 коментара:

  1. Камелия Илиева9 февруари 2017 г. в 9:43

    Аз го използвм и съм много доволна, действително не седи като маска

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, покривността е много лека, но все пак изравнява тена. :)

      Изтриване
  2. Моята кожа е нормална към смесена и винаги съм имала проблем с излишното омазняване в Т-зоната. Според мен най-подходящи за матиране са базите за грим за точния тип кожа. Определено не съм привърженик на подобни продукти, тъй като склонната към омазняване кожа винаги е с повече несъвършенства от сухата, които се нуждаят от прикриване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В общите случаи наистина кожата с несъвъшенства има нужда от повече покритие, но пък именно заради склонността да се омазнява, порите се запушват по-лесно и затова е препоръчително и да не се носи много тежък грим. Може би коректор само върху по-проблемните участъци :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •