понеделник, 27 февруари 2017 г.

Avon | Luxe Eyeshadow Palette - Glamorous Roses

Здравейте. Ако има нещо, за което наистина обичам да правя ревюта напоследък, то това са палитрите. Имаше период, в който предпочитах единичните сенки, но през последната половин година, аз също се запалих по палитрите, защото са по-практични - винаги е по-лесно да се съчетаят цветовете, тъй като има повече възможности. Затова и реших да споделя с вас впечатленията си за палитрата на Avon от серия Luxe, която е в цвят "Glamorous Roses ".

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

Трябва да започна с това, че попринцип имам лично мнение за цялата серия Luxe, базирано на доста продукти, които съм използвала. Имам освен тази палитри, също тяхна спирала, червило, глос за устни, пудра, пробвала съм и фон дьо тенът им и мнението ми за всички продукти е сходно - не са лоши, но определено не е любимата ми серия. Смятам, че има още какво да се подобри във всеки един от продуктите. 

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

Опаковка: Ще започна първо с нея, както всеки път. Идеята, луксозната им серия да е в златисто ми допада, но самата опаковка - изобщо. Ще ви кажа защо. Да, сенките имат голямо и хубаво огледало, което е плюс. Опаковката изглежда горе-долу луксозно, но усещането не е съвсем такова. Макар и много обемиста и заемаща изключително много място, тя се усеща лека и общо взето типично пластмасова, някак не успявам да я усетя твърде луксозна. Отваря се малко трудно, но това не е кой знае какъв проблем. Всеки има индивидуален вкус, разбира се, но аз смятам, че една идея по-компактна опаковка щеше да е идеален вариант. Именно заради това са и малко по-трудни за съхранение. Общият грамаж на сенките е 9 гр., като към тях има и стандартен апликатор.

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

За цветовете: Както подсказва и името, те следва да бъдат основно в розово-лилавата гама. За щастие обаче, цветовете не са искрящи, а са по-скоро идеални както за дневен, така и за вечерен грим. Има два цвята, които са розово-лилави, останалите са в топла кафява гама. Относно подборът нямам никакви забележки. Имам забележки обаче за финиша на повечето от сенките. Ще опитам да опиша по отделно всеки цвят и какво харесвам/не харесвам в него.

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

Цвят 1 (най-светлият): Това е най-светлият цвят, който бих определила като много светло перлено розово, почти бяло. Цветът сам по себе си е красив, но самата му текстура не ми допада. Доста е сух и реално няма почти никаква пигментация, а по-скоро блясък, който обаче не е изцяло сатенен, а има едноцветни частици (напомня ми малко на хайлайтърът на Nyx - Born to Glow). Eвентуално може да се използва в ъгълчетата на очите за просветляване. За под веждата не съм сигурна, заради частиците. 

Цвят 2 (тъмно лилаво, с малки частици): В рефила, цветът е наистина разкошен. Нанесен обаче, пигментацията е доста слаба. Частиците не са толкова забележими и стои почти матово. Подходящ е за опушване, но ако търсите по-драматичен ефект, вероятно този цвят не би ви го дал. Ако трябва да го опиша, гледайки го в палитрата, това е патладжанено лилаво, със съвсем ситни златисто-розови частици. 

Цвят 3 (розово-кафяв, пастелен): Това е може би любимият ми цвят в палитрата, защото е изцяло матов и mигментацията е ок. Харесва ми за нанасяне в сгъвката на клепача и преливане. Цветът е доста интересен - пепел от рози, който обаче има и някаква по-топла, кафява нотка. За щастие е изцяло матов. 

Цвят 4 (сиво-кафяво): Интересен цвят, който обаче наподобява като финиш първият - има доста едри частици и пигментацията е слаба. Сиво-кафяво (taupe), в който виждам сиво-зелени частици. Би бил подходящ по-скоро за нанасяне върху целия клепач или за акцент, не и за опушване. Доста прашлив цвят, от който определено очаквах повече.

Цвят 5 (бронзово-кафяво): Най-топлият нюанс от палитрата. Пигментацията е добра, в сравнение с повечето цветове. В рефила изглежда перлен и виждам фини златисти частици, но нанесен стои по-скоро сатенен. Подходящ е за опушване, но не е идеалният цвят, именно защото не е изцяло матов. Както и останалите цветове, този също се усеща по-сух.

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

В обобщение за цветовете, мога да кажа, че не са особено впечатляващи като качество. Подборът на нюанси е идеален, но финиша и пигментацията не са задоволителни, за мен. За лек ежедневен грим са подходящи, но за по-драматичен, едва ли биха свършили работа. Има 2-3 цвята, които могат да постигнат по-добра пигментация с повече наслояване на цветовете, но пак не биха били "wow". Два от цветовете са реално само блясък и почти никакъв цвят. На пипане, сенките се усещат доста сухи и твърди, трудно е да се извлече максималният им потенциал. Трайността също не е кой знае какво. Препоръчвам да се използват с хубава база/основа, за да изглеждат поне малко по-наситени.

avon luxe glamorous roses eyeshadow palette

В заключение: Честно казано няма какво повече да кажа за тази палитра. Преценката дали си заслужава или не, ще оставя на вас. Мога да обобщя, че подборът на цветове е наистина идеален, но има още какво да се желае от пигментацията и финиша. Според мен щеше да е идеално, ако повечето цветове бяха матови, а само един да беше по-сатенен. Относно опаковка - можеше да е малко по-компактна. Цената на палитрата е прилична, но определено очаквах повече от нея. Със сенките се работи сравнително трудно, заради текстурата им. И все пак, в палитрата има 3 цвята, които не са лоши и биха ви свършили работа, ако имате хубава база.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •