петък, 9 декември 2016 г.

Avon | Calming Illuminating foundation

Здравейте. Помня, че преди години обекта на днешното ревю (успокояващия фон дьо тен на Avon) ми беше любим и беше моето малко откритие много преди да стане толкова популярен в последната година. С течение на времето обаче забелязах, че цветът се измени. Наскоро обаче от Avon обновиха външния вид на доста продукти, включително и този и реших отново да го взема и да видя дали Avon Calming Illuminating foundation все още ми харесва или не. Ако пък за първи път виждате този продукт, то всички необходими подробности може да видите по-надолу.

avon calming illuminating foundation nude

Първо ще започна с това, че този фон дьо тен вече се предлага в два варианта - за суха и за мазна кожа. Предполагам е напълно излишно да ви казвам кой взех. Преди години, всъщност варианта за суха кожа беше единственият, който се предлагаше и се водеше единствено като успокояващ фон дьо тен. Предлага се в 5 цвята, като този цвят (Nude) е най-светлият с жълт подтон, докато Ivory е значително по-розов. Поръчах го от • enzo.bg • където видях, че се предлагат всички нюанси, включително и Nude.

avon calming illuminating foundation nude

Опаковка: Удобна, с изчистен дизайн, стъклена. Винаги предпочитам фон дьо тените ми да са в стъклени опаковки. Забелязвам обаче, че новата опаковка има и малко по-различна помпичка, която не ми харесва особено, защото не изкарва много продукт и е нужно да се натисне няколко пъти, за да имате нужното количество. Като изключим това, няма други промени в опаковката, в сравнение със стария вариант. Единствено етикета и дизайна на кутийката са различни.

avon calming illuminating foundation nude

Аромат: Няма някакъв конкретен, както е фон дьо тена на Maybelline - fit me или пък Bourjois - healthy mix serum. Радвам се, че това също не е променено от стария вариант и не се налага да привиквам към поредния пудрен или флорален аромат.

avon calming illuminating foundation nude

Формула и финиш: Формулата е течна, но не колкото на повечето озаряващи фон дьо тени. Финиша бих казала, че е сатенен - при мен лично не е много озарен, но с течение на времето това леко се засилва. Ако не искате да зацапва дрехите ви или да лъсне в т-зоната (ако имате мазна) е хубаво да фиксиране с пудра. Прелива се лесно и стои доста естествено, единствено ми се иска цветът да беше една идея по-светъл и неутрален.

Цвят: Тук идва и най-важната част - цветът. Бих го определила като сравнително светъл, но твърде тъмен за порцеланово бяла кожа. С много отчетлив жълт подтон. Тъй като формулата му добре се напасва към кожата, успявам добре да прелея и не се вижда някаква фрапантна разлика. По-надолу ще видите сравнение между няколко фон дьо тена, за да прецените по-добре цветът. Няма никакви блестящи частици и не забялазвам много да оксидира и да променя цвета си.

avon calming illuminating foundation nude

На снимката виждате как изглежда Avon Nude до няколко други фон дьо тена. Това са съответно Oriflame - The one, Maybelline - Fit me 110 и коректорът на Maybelline - Fit me - 15 fair.  Нюансът е подобен на този на Oriflame, но значително по-жълт. 

В заключение: Добър фон дьо тен, подходящ за суха и смесена кожа. Ако имате екстремно суха кожа ви препоръчвам да сложите база или по-богат крем като основа. Трайността е задоволителна и цената е повече от добра.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •