петък, 14 октомври 2016 г.

Braun Face | Epilator & Facial Cleansing Brush

Здравейте! Преди известно време ви споделих за тази си покупки в пост с нови придобивки и след около месец-два употреба, вече мога да споделя окончателното си мнение и впечатления. Преди да премина към същината на ревюта ще кажа, че Braun Face е първият епилатор за лице, който освен епилираща глава има и четка за почистване. Уред 2 в 1, предназначен за почистване и епилиране на кожата специално на лицето. Ако ви е любопитно да научите повече за Braun Face и моделът, който аз имам - 830, то продължете надолу.


Вероятно епилирането на кожата попринцип не ви е сред най-приятните занимания и само при мисълта за епилиращ уред за лице ви побиват тръпки. Спокойно, не сте единствените. Аз също бях така. Но честно казано премахването на мъхчето над горната устна ми е доста досадно и болезнено занимание и все го отлагам. Отдавна искам да пробвам и някоя четка за лице, затова този уред ми се стори идеалното решение за целта. Освен всичко, успях да хвана и промоция в • enzo.bg • и получих подарък 2 сменяеми глави за почистващата четка. Виждам, че този модел и в момента е на промоция, ако имате желание да се възползвате. 



Епилираща глава: Тя може да се използва върху цялото лице - над веждите и челото, ако имате по-тъмни косъмчета за премахване, над горната устна, брадата, бузите и общо взето където имате проблемна зона. Не успях да намеря информация, но аз лично пробвах да изплакна епилиращата част под вода след което изчаках да изсъхне напълно, преди да я поставя обратно в епилатора. Има само едно копче, като в зависимост от посоката, сменя и посоката на въртене на епилиращата глава. 


Когато отстранявате косъмчетата където и да е, много е важно да уцелите посоката на въртене. В противен случай е много вероятно косъмчетата да бъдат скъсани. По моите опити установих, че ако епилирате дясната част на лицето трябва да поставите копчето вляво и съответно обратното - ако епилирате лявата част, да го поставите вдясно. Космите се отскубват не по посока на растежа им, а срещу него. Общо взето нищо по-различно от епилирането на краката или ръцете. Скоростта на въртене е доста висока, като на едната страна е дори още по-ускорена. 


Батерия: В комплекта има една батерия, която за моя изненада беше поставена в самия уред. Не мисля, че попринцип трябва да е така, но може преди изпращане да е бил тестван дали работи правилно. Споделете ми, ако имате уреда и батерията ви също е била в самия епилатор. Когато батерията се изхабява забелязах, че уреда започва да работи много бавно. дори да захапва кожата. По това може да разберете кога е за смяна. При последното ми епилиране, уреда дори спря по време на работа, затова бях убедена, че вече е време да подменя батерията. Използва се най-обикновена, стандартен размер батерия. 

Как се сменя батерията: На долната част на уреда има малко капаче, което е на принципа на ключ. Виждала съм, че някои го отключват с помощта на монета, но за мен това е напълно безсмислено, тъй като долната страна на четката за почистване на косъмчета от епилиращата част има точно формата на ключето, което ви е необходимо. Отключва се при завъртане обратно по часовниковата стрелка и съответно се заключва завъртайки по часовниковата стрелка. 


Почистваща четка: Уредът идва с две глави - епилираща и почистваща, като при почистващата глава, четката има опция да се сменя, като самият накрайник може да се вади и слага обратно. Самата четка е много мека и деликатна и е предназначена за чувствителна кожа. Трябва да призная, че дори и за моята деликатна кожа сякаш е твърде мека и може би не успява да ексфолира чак толкова добре. Това от друга страна е и добре, защото със сигурност няма да нарани кожата или да я разрани. Размерът на четката е универсален, затова ако тази не е по вкуса ви има опция да се закупи различен вид четка - по-силно ексфолираща, по-груба или просто да подмените настоящата. Когато поставите почистващата глава, уредът е водоустойчив. Дори и да го намокрите, няма опасност да се повреди. Не мокрете обаче епилиращата глава, докато е още върху уреда!

Как се сменят главите: Няма никакво копче или специален метод. Просто издърпвате силно и това е. При поставяне трябва да се натисне до щракване. Същото важи и когато сменяте или почиствате и само накрайника върху почистващата част (самата четчица).



Има ли болка: Предполагам това е най-любопитната за вас част и тайно се надявате да ви кажа,че няма болка. Разбира се, това е строго индивидуално и зависи от прага ви на болка. Моят е доста нисък попринцип. И все пак, отговорът е - да, боли. За целта на ревюто изпробвах епилатора и върху друга част на лицето, различна от горната устна. Там не е нищо непоносимо и честно казано дори не го усещам толкова болезнено. Над горната устна обаче има осезаема болка и то най-вече непосредствено в средата. Честно казано е възможно епилирането в тази област да ви просълзи малко, но пък всичко става много бързо. За по-малко от 2 минути сте готови с цялата област, вместо да отскубвате всяко косъмче с пинсета. 

В комплекта има още: лилав несесер, сребърна капачка за предпазване на епилиращата глава, огледало с осветление и четка за почистване.

- огледалото е увеличително и е с вградено осветление. На мен лично не ми е много удобно, тъй като лампичката е доста силна, а и попринцип аз не използвам увеличителни огледала. 

- четката за почистване на епилитарата глава от косъмчета е стандартна, като също така е и ключ за отваряне на капака за смяна на батерия.

- несесера е сравнително малак и побира епилатора точно.

- сребърната капачка е доста тясна и е нужно известно усилие, за да се сложи. Предназначен е единствено за предпазване на епилиращата глава, не би паснал на почистващата четка. 

След употреба: Възможно е и дори почти задължително, ако кожата ви е чувствителна да стане много червена след употребата на епилатора. Това е съвсем нормално и отшумява за около час-два. Аз лично винаги след употреба минавам с тампонче, напоено със спирт, за да дезинфекцирам епилираната област. Разбира се, тъй като кожата е чувствителна е възможно лицето ви да "пламне" още повече, но това бързо отшумява. Ефекта при мен със сигурност не е 4 седмици, по-скоро около седмица, но зависи от растежа на космите.

Мултифункционален и иновативен уред, който според мен си заслужава. Ако имате проблеми зони по лицето и искате да ги обезкосмявате по-бързо, епилаторът ще ви допадне. Определено спестява време.


Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •