сряда, 14 септември 2016 г.

Makeup Revolution | DUO face sculpt

Здравейте. В този прекрасен, топъл и слънчев есенен ден, ревюто е посветено на един може би не чак толкова популярен продукт на Makeup Revolution, който обаче е в крак с тренда в грима - контуриране. До момента може да се каже, че не бях използвала такъв продукт, предназначен специално за целта, защото мога да кажа, че макар онлайн контурирането да изглежда много добра идея, в ежедневието много рядко прибягвам до този способ за разкрасяване. И все пак прочетох хубави отзиви за контуриращото дуо (Makeup Revolution DUO face sculpt) и реших да му дам шанс. Дали успя да ме впечатли и да оправдае очакванията ми или не, ще научите в това ревю.


Опаковка: Знаете, че по традиция започвам с кратко описание и впечатления за опаковката. Тук също няма да направя изключение. Пудрата пристига в напълно стандартна пластмасова опаковка, която е с доста семпъл, но достатъчно практичен дизайн. Затваря се плътно и не мисля, че може да се отвори сама при носене в чанта. Грамажът също е много задоволителен - цели 15 гр., което прави съответно по 7,5 гр. на всяка половинка. На снимката отдолу вероятно ще се запитате какво нещастие е сполетяло горката пудра за да има този окаян вид, но отговор не мога да ви дам, тъй като пристигна така. За щастие обаче, самата пудра беше непокътната и напълно цяла, което е и по-важния фактор за мен.


Формула: Пудрата е пресована, но може би дори твърде пресована по мое мнение. Не се разпрашва, но пък е малко трудно да се работи с нея. С много мека четка почти не може да се извади цвят, но с някоя по-гъста и плътна или с по-твърди и жилави косъмчета, пигментацията е добра, бих определила като средна, но позволява наслояване, без да изглежда неестествено. Трайността също е доста добра. Това са впечатленията ми от тъмната половина на продукта. Пудрата има интересен принт, който има чисто естетическа стойност, но устоява дори и след многократно използване, именно заради добре пресованата пудра в рефила.




Цвят: Както виждате, това е от типа комбинирани 2 в 1 пудри. Едната половинка е със светла на цвят пудра, която не е трансперантна, а по-скоро в цвят слонова кост. Другата половинка е в кафяв, но не оранжавеещ и не твърде сивеещ цвят, бих казала топло, шоколадово кафяво. И двата цвята са подходящи за предимно по-светла или средно светла кожа. На тъмна не съм сигурна доколко би изпъкнал по-тъмният цвят. На практика получавате 3 възможни комбинации - може да използвате единствено тъмната половинка, а ако сте с много, много светла кожа може да изсветлите цвета като го смесите и със светлата. Също така светлата част може да използвате и за изчистване на контуриращата линия, така и за запечатване на фон дьо тена или коректорът под очите. Тук е много важно да кажа, че и двете части са изцяло матови, няма абсолютно никакви, дори и много фини частички.



Ето и как изглежда всеки от цветовете суочнат, както и смесени помежду си. Умишлено не съм наслоила много от продукта.


В заключение мога да кажа, че останах доволна от пудрата. Може би не успя чак да ме изуми, но се справи прилично. Бих я препоръчала на тези от вас, които не са все още специалисти в контурирането и рядко прибягват до него (като мен), или ако искате по-естествен, ежедневен грим. Ако имате светла кожа със сигурност цветовете са подходящи, за по-мургави не мога да гарантирам. Въпреки всичко, за цената си е един доста добър продукт, с добра трайност (поне на моята суха кожа). Също така рядко се намира контурираща пудра, която да е изцяло матова. Единствено може би ми се искаше контуриращата част да е с една идея по-студен подтон, но поне не е от оранжавеещите. Тъй като за съжаление пудрата не се предлага у нас, аз я закупих от • enzo.bg • където за щастие има много богат асортимент от всякакви продукти на марката.


Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •