понеделник, 22 август 2016 г.

Makeup Revolution | Beyond Flawless - eyeshadow palette

Здравейте, момичета. Днес ще споделя с вас впечатленията си от палитрата на Makeup Revolution - Beyond Flawless, която определено заслужава внимание. Успя ли тази палитра с неутрални тонове /за всички любители на неутралния грим - знам, че сте там, защото сме много :) / да стане и мой фаворит, може да научите по-надолу.


Отдавна ми се искаше да пробвам нещо на марката и първоначално бях хвърлила око на оригиналната "Flawless" палитра. След обстойно проучване от моя страна обаче, установих че в "Beyond Flawless" има повече цветове, които са "right up in my alley" или казано по други начин - почти няма цвят, който да не е това, което търся и харесвам в една неутрална палитра, затова се спрях именно на нея. Палитрата ми е любезно предоставена от дамски парфюми - Parfimo.bg, за да мога да ви споделя обективното си мнение и впечатление за продукта, ако е нещо, което и вие искате да притежавате. 



Опаковка: Както винаги, започвам с опаковката. В случая, тя е набиващото се на очи златисто, като на картонената опаковка е изписано името на палитрата. Кутийката е точно по формата на самата палитра вътре и пасва плътно по нея. На гърба са покозани цветовете на сенките, но липсват имената им, които са върху отделно листче в самата палитра. Пристигна запечатана във фабрично фолио, а самата палитра вътре беше в отделно найлонче. Колкото до нея, тя е огледална на вид, изчистена, черна и семпла, което много ми харесва. По нея няма никакви излишни детайли, но пък заради гладката и повърхност остават отпечатъци от пръсти. Първоначално бихте си помислили, че палитрата вероятно е от лека пластмаса, до далеч не е така. Усеща се тежка и стабилна и се вижда, че е направена качествено. Затваря се много плътно чрез щракване. Отвътре има голямо огледало, което винаги е плюс при палитрите. Единственото, което може би не ми харесва в дезайна е, че при отваряне, предната част с огледалото се отваря изцяло назад и трябва да придържате огледалото с ръка, защото няма как да застане под определен ъгъл. Това обаче не е чак такъв проблем, просто любопитна подробност. Сенките са 32 на брой, а грамажът е 16г. Палитрата е компактна и идеална и за път. В нея няма излишни четки и апликатори, които само заемат място, а реално никой не използва.



Формула: По-голяма част от сенките са перлени, като има някои, които са една идея по-брокатени, но не е нищо прекалено. Нанесени на очите, цветовете обаче не са толкова металически и блестящи, а изглеждат по-скоро сатенено-матови. От друга страна, матовите сенки са добре пигментирани, но не колкото перлените, които се усещат маслени и са изключително добре пигментирани. Всички цветове са много лесни за нанасяне и преливане, не са прекалено прашливи, а по-перлените се усещат почти като кремообразни, и ввсе пак е по-добре да се използва върху база, за да прилепнат по-добре към клепача. 



Цветове: Както вече споменах, в палитрата има 32 цвята, като всеки от тях е с грамаж 0,5г. което не е много, но пък има огромно разнообразие от нюанси. Палитрата условно е разделена на четири реда, като първият е с най-светли цветове, вторият с по-тъмни цветове от същата гама и т.н., съответно четвърти ред е с най-наситените и тъмни нюанси, подходящи за вечерен грим или за опушване. Ще покажа как изглеждат суочнати всички цветове, като ще опиша и всеки от тях с по няколко думи. 



ПЪРВИ РЕД


Flawless - най-светлият цвят в палитрата. Цветът е слонова кост и е перлен. Идеален за хайлайт във вътрешния ъгъл на окото.
Light caramel - светло златист, перлен цвят, добре пигментиран.
Papaya - бледо прасковен цвят, много сходен на първия но една идея по-цветен и тъмен, стоят почти идентично.
Bare pink - много бледо розов, има по-едри сребристи частици в него.
Sand dune - най-светлият матов цвят от палитрата. Не е много пигментиран, но е идеален за сгъвката на клепача или за преливане на цветове. Ако имате по-тъмна кожа е възможно да не се забележи много, но пък добре прелива нюансите на останалите сенки.
Mineral - светъл сребрист цвят, който е по-скоро неутрален. Също подходящ за хайлайт.
Expresso - много красив светъл златисто-бронзов цвят, перлен и добре пигментиран.
Warm grey - името му идеално го описва. Сиво-бронзов цвят, много интересен, който наистина е и в топлата и в студената гама.

ВТОРИ РЕД


Dove - подобен на първият цвят от първи ред, но една идея по-зласит. Не е много пигментиран и е нещо средно между перлен и матов.
Chestnude - златисто-оранжавеещ цвят, силно пигментиран и перлен.
Zorba - неутрално розово, което придава по-скоро блясък, не толкова цвят, перлен и наситен.
Pug - по-тъмно розово, има сатенен финиш.
Brunette - много красив матов цвят. Смесица между кафяво, с лек розово-лилавеещ оттенък - един от любимите ми матови цветове в палитрата.
Cookie dough - красив светло бронзов цвят, перлен и пигментиран
Chocolate - топло бронзово-кафяво, отлично пигментиран и със сатенен финиш.
Stone grey - синьо-сив цвят, като по-скоро е в синята гама, силно перлен и пигментиран

ТРЕТИ РЕД


Sandstorm - светло кафяв, матов цвят. Не е много пигментиран, но за сгъвката на клепача е много подходящ.
Bronze - златисто-бронзов цвят, отлично пигментиран и много красив, наситен цвят.
Autumn - прасковено-златист цвят, по-перлен от предишния цвят.
Spice - наситено перлено розово, с една идея по-едри сребристи частици.
Wholemeal - много красив цвят. Смесица между кафяво, сребристо и бронзово, един от любимите ми.
Sepia - медно-бронзов цвят, с лек червенещ оттенък, много блестящ и наситен.
Muddy - сребристо-кафяв цвят със сатенен финиш, чудесен за опушване.
Nighfail - подобен на цветът над него, сиво-син и почти матов, има по-едри синеещи частици.

ЧЕТВЪРТИ РЕД


Tawny - средно тъмно кафяво, цветът е матов и много добре ригментиран. 
Ground Brown - кафяво, което е и в топлата и в студената гама, има сатенен финиш и отлична пигментация.
Toasty - "Copper" цвят, който бих описала като предимно оранжев, много силно пигментиран.
Immaculate - сребристо-кафяво с розов оттенък, много интересен и красив цвят.
Teddy - топло медно-кафяво, сатенен финиш и добра пигментация.
Cocoa - шоколадово кафяво със сатенен финиш и по-едри розово-червеникави частици, които обаче почти не се забелязват нанесени.
Bistre - кафяво-червен, бургунди цвят с по-едри частици, много добър за опушване.
Blackest - матово черно, не е най-наситеното черно, но за опушване е подходящ.

Тук може да видите цветовете още по-отблизо на дневна и слънчева светлина, като съм обозначила съответния ред суочове.


Нанесени на клепача, някои от цветовете изглеждат идентично, като цяло всички са в сиво-кафявата гама, като според мен това е идеалната палитра за неутрален дневен и вечерен грим. Знаете, че рядко казвам нещо толкова голямо, но ако харесвате подобни цветове, какво повече бихте поискали? Вариацията от нюанси е огромна, а повечето от цветовете са много красиви и нестандартни. Единствено ми се иска грамажът да беше по-голям, но пък за цената на палитрата получавате цели 32 цвята, което все пак не е никак малко.


Няма да съм аз, ако не добавя и един кратък анимиран gif, за да видите цветовете по-отблизо.


За финал ще добавя и няколко снимки на грим, който направих с палитрата. Моля да извините лошото качество, но снимките са правени с телефон. Идеята беше да направя дневен грим, който да не стои прекалено или тежко, затова съм опушила възможно най-минимално.


В заключение мога да обобщя и отново да кажа, че останах повече от доволна от палитрата. За всички любителки на неутралния грим (а не сме никак малко), тази палитра ще се окаже истински must have. Вариацията от цветове и нюанси е голяма и възможностите за комбинация са безкрайни. Подходяща е и за дневен и за вечерен грим и в общи линии е всичко, което може да ми потрябва. Няма по-ярък цвят, който да е акцента в грима, но аз така или иначе не нося ярки цветове, затова за мен това е плюс. За разлика от повечето палитри, тук почти няма цвят, който не бих сложила (с изключение на синьо-сивите, защото не ми отиват сини нюанси, но това е индивидуално). Ако палитрата ви е харесала и искате да направите справка за цената, може да погледнете • тук •


Follow me:
            


* Продуктите са предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •