вторник, 19 юли 2016 г.

Palmer's | Cocoa Butter Formula - Skin Therapy Oil

Здравейте. Днес съм тук за да ви споделя впечатленията си този път от един продукт, който е свързан с грижа за кожата. Ако имате някакъв специфичен проблем с кожата (петна, белези, сухи участъци), или просто искате да имате гладка и мека кожа, то може би това ревю е точно за вас и ще ви е от полза. Всичко за това какаово изкушение Palmer's - Skin Therapy Oil може да прочетете надолу.


Доскоро не се бях сблъсквала лично с Palmer's, но със сигурност бях проучвала доста техни продукти и наистина исках да изпробвам поне нещо от серията с какао, която е може би най-популярната. Както вече вероятно сте видяли от публикацията ми с нови придобивки последните месеци знаете, че това е вторият продукт с какао, който си взимам. А първият е всъщност лосион, за който ще направя ревю по всяка вероятност утре и ще добавя линк тук. Разглеждайки предлаганите продукти на марката в • enzo.bg • реших да пробвам не кое да е олио, а точно skin therapy, предназначено за белези или сухи участъци.

Опаковка: Първо ще кажа, че олиото се предлага в два размера/разфасовки - едната е малката от 60 мл. (която си взех аз), както и по-голямата от 150 мл. Шишенцето е пластмасово и има удобна помпичка, която улеснява употребата. Също така има заключващ механизъм, за да не се разлее на път например. Шишенцето е поместено в стандартна картонена опаковка на която са изписани основните неща за продукта.

Предназначение: Олиото може да се използва и за лице и за тяло, което го прави на практика мултифункционално. Предназначено е за следните специфични проблеми с кожата: белези, стрии, суха и увредена кожа, неравномерна пигментация по кожата, застаряваща кожа. По описание може да се нанася 3 пъти дневно или дори по-често, тоест без ограничение.


Формула: Това е сухо олио и трябва да кажа, че попива почти мигновено. Конистенцията му е изключително течна, което е разбираемо за подобен тип продукти и лесно се разтича, включително понякога и малко по опаковката, затова бъдете внимателни. При допир с кожата, олиото сякаш се топи за секунди и попива почти мигновено, което означава, че имате буквално секунди за да втриете в кожата. Продукта не е особено икономичен ако решите да нанасяте върху цялото тяло, затова може би е по-добре да го нанасяте само върху проблемните участъци или пък да се сдобиете с по-голямата разфасовка. След попиване не оставя мазен филм, освен ако не прекалите много с количеството (както направих аз първия път). Кожата се усеща много гладка и мека след нанасяне.

Аромат: Тук идва и хубавата част. Това олио се предлага в два варианта - с аромат на какао (моя) и с аромат на шипки. Аромата не е изцяло какаов, но това е нещото, което се усеща почти изцяло и освен всичко е сравнително траен и се задържа и след нанасяне, но в никакъв случай не е твърде натрапчив. Върху моята кожа какаовото ухание се задържа за няколко часа, като постепенно избледнява и остава лека, сладникава нотка. Кожата изглежда значително по-гладка и озарена (не мазна) и мека, което много ми харесва. 


Състав: Canola Oil, Isopropyl Myristate, Cetearyl Ethylhexanoate, Sesamum Indicum Seed Oil (Sesame), Tocopheryl Acetate, Dimethicone, Theobroma Cacao Seed Butter (Cocoa), Fragrance (Parfum), Rosa Canina Seed Extract


Моето мнение: Определено олио, което много ми хареса. Не го използвам достатъчно често за да наблюдавам резултати що се отнася до белези, но със суха кожа се справя отлично. Харесва ми аромата му и това, че наистина е сухо олио и попива почти мигновено, но пък това го прави и малко трудно за втриване, защото трябва да се действа много бързо. Не на последно място, мултифункционалността му и възможността да се нанася и на лице и на тяло е голям плюс за мен. Дори и да не повлиява белези и стрии, вероятно бих го взела отново заради всичко останало, което изброих. За превенция срещу стрии вероятно също би било удачно.


Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •