събота, 18 юни 2016 г.

Weleda | Citrus body wash

Здравейте. В тези летни жеги, днешното ревю ще е посветено на един изключително приятен и освежаващ продукт, при това натурален. Става дума за освежаващият лимонен коктейл за тялото, под формата на цитрусов душ-крем. Впечатленията ми от продукта, както и още информация за него може да научите в публикацията.


Трябва да призная, че преди не бях особена почитателка на лимоните, без значение под каква форма. Когато обаче ги поразучих установих, че всъщност това е може би един от най-полезните, освежаващи плодове, чиито ползи са безбройно много. Освен за консумация, те определено заемат доста голяма част и в козметичната индустрия. Част от нея е и продуктът, тема на днешното ревю - кремообразният душ-крем на Weleda.


По описание от производителя: "Изцяло натурален, с балансирано pH; без сулфати, които да изсушават кожата; натурален цитрусов екстракт и истински лимонов аромат. Кремообразният душ-крем нежно почиства кожата. Чистата лимонова и портокалова есенция освежават кожата и сетивата, благодарение на приятния аромат, а органичното сусамово олио хидратира кожата и предотвратява изсушаването. Идеален за освежаващ душ сутринта или преди важно събитие, този щадящ еколната среда дущ-крем ще се превърне в част от ежедневната ви рутина."



Състав: Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Carrageenan (Chondrus Crispus) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citral*. * from natural essential oils


Консистенция: Много фина, кремообразна и не много гъста. Оставя кожата действително много освежена и мека. Не се разпенва много, но това не е и предназначението на този тип продукти, тъй като няма агресивни сулфати.

Аромат: В състава има и портокал, но аромата е изцяло лимонен. Ако не обичате лимоните, то този продукт не е за вас. Ако обаче сте фен на този полезен плод, то ще обикнете моментално душ-крема, тъй като аромата е точно на прясно разрязан/изцеден лимон - наистина натурален и свеж аромат. Цветът също е много бледо жълт. Имайте предвид обаче, че ароматът е доста наситен и се задържа върху кожата за сравнително дълго и след измиване. За мен това не е проблем, но все пак съм длъжна да го спомена. 

Опаковка: Стандартна, пластмасова. Количеството е 200 мл. 


Моето впечатление от продукта: Наистина както и обещава, много освежаващ и приятен. Ако обичате чистият лимонов аромат, няма как да не обикнете и този продукт. Аз лично станах наистина голяма почитателка на плода от известно време, затова за мен това е един чудесен негов козметичен еквивалент. Съставът също е повече от чудесен, Определено останах много доволна от душ-кремът и със сигурност го препоръчвам, ако имате нужда от нещо освежаващо, което да добавите към ежедневната си рутина например. 


Продуктите на Weleda може да намерите в Enzo.bg а конкретно този душ-крем може да откриете • тук 


Follow me:
            


* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •