четвъртък, 30 юни 2016 г.

Bioderma | Atoderm Nutritive - Nourishing Cream

Здравейте. Днес ще ви споделя впечатленията си от един крем на Bioderma, предназначен за суха или много суха кожа или атопична кожа, което в повечето случаи е в следствие именно от дехидратацията. Ако и вие като мен имате проблем с намирането на перфектният крем за целта, може би ревюто ще ви бъде от полза. Повече за продукта и за серията Atoderm Nutritive на Bioderma може да научите по-надолу.


Bioderma имат различни серии, според типа на вашата кожа. Това разбира се е едно от най-важните неща, за да може да изберете правилният за вас продукт. В сайта им най-лесно може да видите коя серия е най-подходяща за вас, като всяка от тях е с различен цвят, което също улеснява при избора. Atoderm е серията, предназначена за суха или много суха, атопична кожа. Цветът е тъмно син и лесно може да се ориентирате сред продуктите им. Известно време се колебаех на кой точно продукт да заложа и в крайна сметка се спрях на Atoderm Nutritive Nourishing cream, който следва да е по-хидратиращ и малко по-тежък от стандартен крем. Кремчето взех от •Enzo.bg•, където има доста голям избор от различните серии на бранда. 


По описание от производителите: Чрез своята гама Atoderm, BIODERMA предлага различни решения за суха до атопична чувствителна кожа. Atoderm позволява да се възстанови по биологичен и траен начин хидролипидния филм на кожата с недостатъчна хидратация и липиди. Сухата кожа страда от липса на вода и мазнини и нейният хидролипиден слой може да се увреди. Този слой действа като защитна бариера на повърхността на кожата и е изключително важен за поддържането на хидратацията. В резултат на неговото увреждане, кожата става суха и може да бъде груба, реактивна и да се бели. Тази подхранваща грижа за кожата съчетава две естествени активни съставки - масло от ший и екстракт от авокадо, известни със своите подхранващи, възстановяващи и успокояващи свойства, и две хидратиращи, активни съставки - вазелин и глицерин. Силно концентрирани в немазна “богата кремообразна” текстура, съставките помагат за възстановяване на баланса между вода и липиди в кожата, така че тя бързо възвръща първоначалното си усещане за комфорт и еластичност. Нанасяйте сутрин и вечер по цялото лице и шия. Подхранва и успокоява сухата до много суха чувствителна кожа Възстановява хидролипидния слой на кожата. Отлична основа за грим. Може да се използва от деца, бебета и възрастни. Без аромат. Без парабени. Хипоалергенен. Некомедонен.


Опаковка: Стандартна тубичка от 40 мл., което е удобна за носене в чанта или за съхранение. Гърлото на тубичката е запечатано с фолио, което гарантира, че срокът на годност не е започнал да тече. Тубичката пристига в стандартна картонена кутийка. 


Формула: Както описват и от бранда, консистенцията е по-богата, но наистина не се усеща мазно. На мен ми напомня малко за гелообразна текстура, някак по-гладка, което се дължи по всяка вероятност на голямото количество глицерин. Веднага след нанасяне кожата се усеща много мека и подхранена. В състава си има минерално олио, но сведенията относно него са доста противоречиви. Попринцип в повечето силно подхранващи кремове за суха кожа присъства, включително и в медицинската козметика, което за мен го прави безопасно. 

Аромат: Пише, че не е ароматизиран, но аз улавям лек аромат. Трудно ми е да го определя, но не ми харесва особено. Въпреки всичко не е особено силен и наситен и не смятам, че се усеща до степен, в която да е неприятно. Предполагам се дължи на съставките на самия крем - авокадо, масло от ший и т.н. Въпреки всичко ми се искаше наистина да няма никакъв аромат.


Остана да ви покажа и консистенцията на крема, която е сравнително гъста, но се нанася много лесно. 


В заключение мога да кажа, че действително кремчето изпълнява обещанията си - хидратира много добре, не се усеща мазен или тежък върху кожата. Единственото, което не ми допада е лекия аромат, но пък не е и чак такъв проблем.Опаковката е практична, хигиенична и удобна, цената също е доста бюджетна. Кремът е доста икономичен и факта, че е хипоалергичен и универсален за деца и възрастни също е голям плюс.


Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •