вторник, 29 март 2016 г.

Clinique | Dramatically Different Moisturizing Cream

Здравейте. Днешното ревю ще е посветено на продукт, предназначен за суха, много суха или дехидратирана кожа.  Това е именно третата стъпка на Clinique - Dramatically Different Moisturizing Cream. Ако вашата кожа е такава, надявам се ревюто да ви е от полза. Отлагах известно време написването на тази публикация, тъй като исках да си дам достатъчно време и да мога да изградя цялостно мнение. Всичко, което бихте искали да научите за крема, може да видите по-надолу.


Попринцип знаете, че да се открие достатъчно хидратиращ крем за суха кожа е предизвикателство, тъй като повече не дават дълготрайни резултати. Ако се чудите как точно да разберете дали имате суха/дехидратирана кожа, признаците по които може да познаете са сравнително лесни. Ако изпитвате дискомфорт, след измиване на лицето си /включително и само с вода, както е при мен/, чувствате опъване на кожата, а понякога тя дори се бели, изглежда неравна и грапава...Е, мисля, че вече е ясно. Повечето хора са на мнение, че сухата кожа не е типична за нашия климат, но дори и така да е, за съжаление нямамe контрол над това. Моят крем закупих от • enzo.bg •, тъй като изборът от продукти беше доста голям и прецених, че този вариант на третата стъпка в грижа за кожата от Clinique би ми паснала най-добре.



Опаковка: Доста изчистена и елегантна, но по-скоро стандартна и не толкова луксозно изглеждаща. За моя изненада, бурканчето не е стъклено, а е от матирана на вид пластмаса, която е доста лека. Капачката също е пластмасова или може би алуминиева, не мога да преценя със сигурност. Кремът е поместен в картонена кутия, която е в стандартния цвят на бранда. Вътре има листовка с кратка информация за продукта. Няма шпатула, а самия крем е запечатан с вакуумно прилепващо пластмасово капаче. За съжаление няма предпазно защитно фолио нито на самия крем, нито на опаковката, но пък вакуумното капаче играе тази роля, което все пак е добре, а и доста от по-скъпите кремове се предлагат по същия начин. Като цяло външният вид на крема много ми харесват и наистина няма какво повече да искам от него  - елегантна и компактна опаковка, която не е твърде тежка. Предлага се в разфасовки от 50 мл. и от 30 мл. Аз съответно взех най-големият предлаган размер - 50 мл.



По описание от производителите: "Богат хидратиращ крем, поддържа хидратация та на кожата благодарение на съставките си. Дерматологично тестваната формула, комбинира защита през целия ден със съставки, които подсилват структурата на кожата, за да изглади и успокои дори много сухата кожа. Използвайте всеки ден, за да поддържате кожата по-млада за по-дълго. Може да се нанадя сутрин и вечер. "


Формула: Както е описано и в сайта на Clinique, формулата е доста богата. Определено се вижда, че е предназначен за по-суха кожа, тъй като консистенцията му е почти като на масло, но нанасянето разбира се не е никакъв проблем. Маслената формула се топи при допир с кожата и се разнася добре. Всъщност кремът много ми напомня на този на Eucerin, който наистина изглежда много идентично - има подобен аромат, много сходен цвят и дори опаковка, която е от матирана на вид пластмаса. Да се върнем на крема на Clinique, За някои хора този продукт е много тежък и дори мазен, но за мен, особено зимата, ми е идеален и дори бих казала, че и ако беше по-тежък, щеше да е добре. За всеки друг сезон обаче смятам, че е напълно подходящ. Аз лично го нанасям само вечер, тъй като за през деня може би наистина ще е малко тежък. Няма слънцезащитен филтър, което всъщност е и причината да може да се нанася и сутрин и вечер. Всъщност наистина харесвам подобни маслени и гъсти консистенции на кремовете и е хубаво, че този е такъв. 


Аромат и цвят: Както споменах, цветът и аромата на крема са много сходни с този на Eucerin Q10 с единствената разлика, че и двете са по-наситени. По-жълтият цвят и този специфичен, леко химичен аромат попринцип съм свикнала да откривам в кремовете, борещи се със суха кожа и първи признаци на стареене. Има леки противоречия относно продукта, които ако ви е интересно може да видите тук, но аз лично смятам, че това се отнася за всички продукти с подобна опаковка, не само за този.


Моето мнение за продукта: Определено един наистина добър крем, който за мен върши това, което обещава - хидратира кожата. Когато го използвам вечер, на сутринта кожата ми изглежда по-свежа, по-изпълнена с живот и по-малко суха, по-гладка на външен вид и не само. Ако прекаля с количеството е възможно да има съвсем лек по-мазен филм, но нищо, което да е проблем за мен. При първите използвания на крема имах усещането, че има леко щипане и зачервяване на кожата, но вероятно не е било свързано с него, тъй като сега не изпитвам никакъв подобен дискомфорт. След нанасяне, кожата ми наистина не се чувства толкова суха и опъната. Не зная дали бих взела отново, тъй като обичам да експериментирам с кремовете, но ако кожата ви е изключително суха и дори белеща се, този продукт би я облекчил доста


В заключение ще кажа, че Dramatically Different Moisturizing Cream действително е един добър, хидратиращ продукт. Не останах разочарована от него, а за по-дълготрайни резултати е все още рано да говоря. Смятам, че определено облекчава до голяма степен опънатата и суха кожа и предполагам би бил подходяща основа и за фон дьо тен, заради по-маслената си консистенция. Въпреки това обаче не е мазен и попива доста бързо. В съотношение цена/качество не останах разочарована и не съжалявам, че го закупих. Ако имате смесена кожа е възможно да е твърде тежък за вас, но предимството при продуктите на Clinique е, че предлагат различни варианти според типа кожа, а изборът е наистина огромен. Този крем го има и във варианта на лосион, който е значително по-лек и по-течен, а опаковката му е дори още по-практична (с помпичка).

Моята оценка: 8,5/10


Follow me:
            

2 коментара:

  1. и аз съм използвала крема, само че eмулсията и съм мн доволна. страхотно се отрази на кожата ми, трябва да пробвам и крема.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено е хубав крем за суха кожа. Надявам се, да ти хареса. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •