четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Tangle Teezer | Salon Elite Hairbrush - Blue Blush ( Ревю )

Здравейте. Днешното ревю ще посветя на един продукт, за който е почти невъзможно да не сте чували. Това е може би най-популярната четка за коса в света и именно Tangle Teezer. Както винаги, в поста ще ви кажа моето обективно мнение за продукта, впечатленията и опита ми с него. Ако искате да научите всички подробности за тази четка, продължете по-надолу.


Започвам първо с няколко уводни думи. Tangle Teezer е известна като разплитаща четка за коса (Detangling brush). Формата и следва да спомогне за по-лесното разресване на косата, особено ако е мокра. Подходяща е както за по-къдрави и заплетени поначало коси, така и за всякакъв тип коса. Четката е пластмасова и формата и пасва перфектно на дланта. Аз самата отдавна исках да изпробвам тази четка, но ми се струваше, че цялата истерия покрай нея не е съвсем оправдана. Когато с мен се свързаха от •Parfimo.bg• реших, че е крайно време да видя на какво се дължи славата на този продукт и да мога да ви дам своето искрено мнение. 

Описание: "Tangle Teezer Elite дава професионални резултати в дланта на ръката. Изключително ефективен в разресването на влажни и сухи коси, той елиминира досадното поскубване и накъсване на косъма. Освен това Tangle Teezer е незаменим за равномерното разнасяне на балсами, маски и стилизиращи продукти. Неговият уникален дизайн, следващ извивката на главата, заедно с патентованата технология с положително и отрицателно заредени разресващи зъбци ще даде най-гладкото разресване."


Първо, следва да ви кажа какъв е моят тип коса. Тя е тънка/фина и лесно заплитаща се. Като цяло имам проблем с лесното и заплитане, особено зимата. Предвид, че косата ми е и доста тънка и фина, не мога да си позволя да губя много от нея или да я късам и увреждам, посредством сресването и.

Четката е оригинална и пристига в стандартната си пластмасова опаковка, на която е изписана кратка история за продукта, предназначение, начин на употреба и в общи линии всички необходими подробности, от които бихте се интересували. Предлагат се няколко серии, като най-популярните са The Original и Salon Elite. Разликата между двете е най-вече формата и външният вид, но като свойства за разплитане предполагам разликата не е голяма. Salon Elite серията предлага малко по-голям размер четки, с по-опростен и изчистен дизайн и по-дъговидна форма на самата четка. Това е и причината да се спра именно на тази серия пред оригиналната. Каква е основната разлика във формата можете да видите например тук или тук. За мен лично серията Salon Elite изглежда по-надеждна и стабилна, но разбира се това са моите субективни наблюдения. Има доста голямо разнообразие от цветове, като аз се спрях на актуалната за тази година комбинация от синьо и розово (е, не е точно цвят "серенити" и "розов кварц", но въпреки това комбинацията е сходна). Предлага се и в цветови варианти: класическо черно, лилаво и червено-коралово, жълто и оранжево, цикламена, цвят индиго и цикламено и разбира се тази, която носи оригиналното и напълно описателно име: Blue Blush (комбинация от бебешко синьо и цикламено).


Дизайна на четката е много приятен и елегантен. На гърба на четката е изписано оригиналното и име, а самата тя е комбинация от матирана и лъскава/гланцирана пластмаса. Гърбът съответно е матов, а страничната част - гладка и лъскава. Това според мен е добра идея, тъй като при позициониране на четката върху твърда повърхност, матираната част е по-малко вероятно да се надраска и това да бъде много видимо. Самото гребенче за разресване е съставено от множество различни по размер пластмасови бодлички, които са гъвкави при натиск, но същевременно са доста остри и трябва да внимавате при досег със скалпа, тъй като има вероятност да надраскате кожата си. Аз лично при разресване внимавам да не оказвам голям натиск и контакт непосредствено със скалпа си, а по-скоро плъзгам четката на повърхността на косата и разбира се по дължината и. По този начин косата се разресва лесно, без същевременно да вредите на кожата си. Донякъде дори бях изненадана, защото гребенчето е сравнително меко и еластично, но въпреки това достатъчно твърдо и остро, за да може да разплете косата. По моите наблюдения, разресването на суха коса с четката е по-лесно, отколкото върху влажна коса. Наистина забелязвам по-лесно разресване, по-малко падане на косата и една идея по-лесното и разплитане. Забелязах също и че се почиства значително по-лесно и не е нужно много усилия, за да премахнете падналата коса от нея. 


В заключение мога да кажа, че харесвам тази четка. Не мога да кажа, че останах супер изумена от резултата или че е "must have" продукт, но действително спомага за по-лесното разресване (както казах, само внимавайте да не разраните кожата на главата, ако натискате прекалено силно), забелязвам по-малко накъсване и падане на коса в сравнение с обикновената ми четка. Освен това разресва по-голяма площ, удобна е за захващане и нека си признаем, не изглежда ли супер симпатично? Смятам, че изпълнява обещанията си и е една приятна глезотийка за косата ви, ако харесвате подобни по-нестандартни и интересни продукти. Цената и също не е толкова висока предвид това, което получавате и което бихте използвали доста време. А и както казах, изборът от цветове е доста голям, което винаги е плюс. Четката можете да намерите тук •, а изборът на цветова комбинация зависи само от вас.

Моята оценка: 8/10


Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •