неделя, 24 януари 2016 г.

Golden Rose - Matte Topcoat | Матиращ топ лак

Здравейте. Неделя е ден за мързелуване, затова и моето ревю ще е кратко. Днес ще ви покажа един много бюджетен, но хубав и ефективен матиращ лак. Това е Golden Rose - Matte Topcoat. Какво е действието му и дали е достатъчно ефикасен може да научите по-надолу.


Макар модата на матираните нокти сящаш леко да поотминава, аз смятам, че за хубавите и ефектни неща няма определено време. Отдавна исках да изпробвам матиращ лак, тъй като идеята и резултата ми се струваха много интересни, макар и семпли. Така се и оказа. Освен това имам няколко предложения за маникюр с този лак, които може да ви покажа в бъдеще.


Опаковка: Сатнадртаната за тази серия на бранда - квадратно, плоско шишенце. В случая е от матирано стъкло. Доста приятно на външен вид. Капачката е пластмасова, с лека грапава/пясъчна текстура. Четката е средна по размер - не е от най-дебелите, но не е и съвсем тънка. Удобна е за нанасяне.


За продукта: Това на практика е прозрачен топ лак, който матира вече съществуващия лак. Предимство е, че работи върху всякакъв лак. Необходимо е да нанесете един пласт от стандартния си лак и да оставите да изсъхне много добре. След това нанасяте втори пласт и отново оставяте да изсъхне напълно. След като и двата пласта лак са сухи, нужен е само един тънък пласт от матиращия лак. Аз лично пробвах да нанеса и втори, за да видя какъв би бил ефекта и мога да ви гарантирам, че беше ненужно, тъй като не изглеждаше по-матов, отколкото беше и на един пласт. Затова моят съвет е да нанесете само веднъж. Трайността му при мен е около ден-два, като после връхчетата започват леко да лъсват, но лакът не се бели. Мога да кажа, че определено удължава трайността на лака. Ако връхчетата на ноктите започват да лъсват, може да нанесете отново от матиращия топ лак. Така ефекта ще е по-дълготраен. Задължително е обаче лакът да е напълно изсъхнал, преди да нанесете топ лака. 


Ще ви споделя един друг трик, който съм използвала, но е далеч по-неефективен и трудоемък. Може би дори сте попадали на него, но все пак нека споделя. Възможно е да матирате лака по следния начин. Докато лакът е още влажен, предварително загрявате вода на котлона и преди лакът още да е изсъхнал задържате за известно време ноктите над парата. Изпробвала съм този метод и върши работа, но както казах, ефектът е доста по-слаб, а и отнема много повече време. Но това е една алтернатива, в случай, че под ръка нямате матиращ лак в дадения момент.


Ето и какъв е ефекта, след като се нанесе съвсем тънък пласт от топ лака. Матирането е доста добро. 


В заключение ще кажа, че определено останах приятно изненада от лака спрямо цена - качество. Ако искате да изпробвате матиращ топ лак, който е бюджетен - препоръчвам.

Моята оценка: 10/10


Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •