вторник, 4 ноември 2014 г.

Catrice | Velvet Matt eyeshadow - Al Burgundy

След като в предишната статия ви споменах за новите придобивки от Catrice cosmetics, обещах, а и вие поискахте, ревю за новите сенки от серия Velvet Matt. Цветът, който имам е най-тъмният предлаган - "al burgundy". Определено смятам, че тъй като продуктът е нов, ще бъде полезно за вас да направя това ревю. Освен това този цвят конкретно е някак много нестандартен и интересен. Повече подробности можете да прочетете по-надолу в пуликацията.

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

Имам доста какво да кажа за тези сенки, затова ще премина направо към същината. Преди това само ще вметна, че останах много доволна от продукта.
Опаковка: стандартна за моно сенките на бранда. От стабилна, прозрачна пластмаса. Затваря се плътно, стилна е, не заема много място, не тежи прекалено. На гърба на сенките е изписано името на съответния цвят.

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

Цвят: Аз лично го намирам за много нестандартен, подходящ за лек опушен грим. Актуален за есента и зимата като цяло. Ако пък не сте фенове на опушеният грим, може да се използва и само в основата на миглите. Самият цвят се води "бургунди", което го описва съвсем точно. Погледнато от далеч, цветът е тъмно бордо, с лек кафяв подтон. Но в него има и някаква лилава нотка. Много интересна смесица между тези 3 цвята. Завършекът не е изцяло матов, а по-скоро сатенен. Дали ще е по-матов или по-сатенен, зависи най-вече от начина, по който нанесете сенките. 

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

Текстура: малко ми е трудно да я опиша. Много мека консистенция, която леко се разпрашва, но същевременно се разнася много лесно и буквално се "разтапя" върху кожата. Цветът е много, много пигментиран. Но трябва да внимавате, защото при по-силно разтъркване или натискане върху сенките е възможно те леко да се пропукат. Това също говори за това колко са фини. Както вече споменах, дори минимално докосване на цвета изкарва изключително наситен цвят. С база положението разбира се е още по-внушително.

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

По описание от производителите: "Сенки за очи "кадифен мат". Компактни сенки с висока пигментация за наситен цвят и кадефен ефект. Нанесете дълготрайната текстура с блестящ намек по целия клепач и разнесете. Осем актуални цвята с мека текстура за ефирен завършек на грима."

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

Цветовете, в които се предлагат сенките: Пише, че са 8 цвята, но в мини каталога са показани 6. Предполагам тези са цветовете, внасяни в България.

                                                                              * 010 Vanillaty Fair
                                                                              * 020 Pink-up Girls
                                                                              * 030 Jump Up and Bronze
                                                                              * 040 Al Burgundy
                                                                              * 050 Welcome to Greysland!
                                                                              * 060 Moss Wanted Colour

Ето и детайлни снимки на цвета "al burgundy", както и суочове /без база/.

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

catrice velvet matt eyeshadow al burgundy

Цена: 8.20 лв.

А вие имате ли някой цвят от серията Velvet Matt? 

Follow me:
            

* Продуктът ми е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е изцяло обективно и базирано на личните ми впечатление.

4 коментара:

  1. Ох, и аз направо полудях по този цвят. И още първия път, когато го видях на живо в магазина направо се влюбих в него, но не знам какво ме спря да си го купя. След това като гледах суочове и веднага се запътих да си го взема и като видях, че е свършил направо..., но добре че бях упорита и разрових целия рафт и намерих 1 изостанал най-отзад. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хехе, супер, радвам се. :) То и аз съм си харесала още 2 цвята, дано ги открия следващия път, когато ходя в Лили :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •