четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Taupe & Neon Coral - цветовете на 2013 г.

Може би това са цветовете не само на 2013 г., но специално през нея те бяха в своята най-голяма и мощна сила. И според мен все още са и ще бъдат дълго време, защото красивото е винаги красиво, без значение кое време е.

NEON CORAL - Вероятно не веднъж сте виждали подобни "светофарени" лакове, както ги наричам аз. Също така и някоя подобна дреха. И това не е случайно. Като цяло мога да кажа, че подобен тип ярки цветове до преди година или две беше силно недолюбван от мен, тъй като му бях дала определението и етикет "кифленски". Но ето, като зараза и аз полудях по този цвят и то по силно неоновия му вариант. Неоновото коралово всъщност не е един точно определен нюанс. Той може да е по-оранжев или пък по-розов, но важното е винаги да е ярък и искрящ! Доста смел цвят, който не зная дали бих се престрашила да нося, но определено ще опитам в най-скоро време поне като "облекло" за ноктите си. Какъв точно нюанс на кораловото ще предпочетете зависи от вас. Лично аз харесвам повече розовеещият, отколкото оранжавеещият. Някои коралови неони пък имат някак по-червен подтон. Но стига приказки, нека ви покажа нагледно за какво става дума. Както стана известно - доста трудни за "улавяне" от фотоапарат, неоните винаги изглеждат различно и неповторимо на всяка една снимка. 

Започвам с една приказна рокля. Силно искрящ неон с червенеещ подтон. Лично за мен роклята е прелестна!



Следва коралов неон, с оранжавеещ подтон на едната и леко по-розов на другата. Виждате сами разликата.


Ето още няколко идеи как точно можете да носите неоните. Според мен и на трите рокли по-долу преобладава розовеещият подтон на корала. Това е и вариацията, която най-много ми допада.


Една идея за неонов аксесоар. Също така можете да видите разликата в нюанса на различните неони. Тази три конкретно могат да спаднат и към розовата гама.


Неона може да стане част и от ежедневното облекло. Това се доказва от снимка 2. Снимка 3 е по-скоро розов неон, но реших да я добавя тук, тъй като носи някак коралово усещане, поне за мен. 






И завършвам с неона в облеклото с една убийствена пола! Не толкова като модел, колкото цветът, който сфетофарно изгрява, но някак хипнотизира с прелестта си!


А ето и полата по-детайлно. Лично мое мнение, че чантата е съчетана идеално с неона. С такава комбинация няма как да останете незабелязана. Но въпроса е дали бихте се престрашили да облечете нещо толкова набиващо се на очи?



И ако въпреки, че сте влюбени в този цвят не можете да се престрашите да го сложите във вид на дреха, то разбира се, че има и по-безопасен вариант. И това са лаковете!
Сред марките, предлагащи неони най-известните са CHINA GLAZE - FLIP FLOP FANTASY и доста по-бюджетния пясък PERFECT S58. В първият преобладава розовеещия подтон, във втория - оранжавеещият. Важното обаче е, че и двата са "светещи" и силно неонови :)




А какво ще кажете за едно неоново /за съжаление само на вид/ червило?
ПЪЛНО РЕВЮ НА ЧЕРВИЛОТО - ТУК


И ако вече пред очите ви буквално "свети", то отиваме в другата крайност

TAUPE -  Много популярен в момента и действително красив земен цвят. Много интересен и необичаен - смесица между сиво, тъмно кафяво и често е с лек лилавеещ нюанс. Цветът както и горният варира от по-сивеещ, до по-бежавеещ, кафенеещ и лилавеещ. Но при всяко положение, това е един изключително подходящ за есента и зимата нюанс. Определям го като земен, тъй като той е студен. В облеклото и козметиката е най-често едноцветен и пастелен. Всъщност колкото и да го описвам няма как да придобиете пълна представа, затова ако нямате идея за какво говоря, то погледнете следващите снимки.

E, възможно ли е да не обичате Taupe-а? Виждате, че цвета варира.


Ето няколко идеи как бихте могли да носите този цвят в облеклото си.


А пък защо не и в някоя по-официална рокля?


Тук нюансът е по-тъмен. В последната рокля има лек розовеещ подтон. 


Специално тези две рокли са доста по-бежави, но въпреки това ги добавям, тъй като според мен също спадат към taupe категорията.


Ако пък този цвят ви се струва твърде мрачен за вашия гардероб, то за щастие имате и друга алтернатива. Какво ще кажете за лакове?


Както виждате всеки лак има различен подтон, като последнията определено е силно лилавеещ. По-бюджетния вариант на този цвят е лакът на Flormar 427. 

Ако желаете пък може да поносите taupe-а и във вид на сенки. Като най-известната марка, предлагаща този нюанс са сенките на Меюбълин Color Tattoo - Permanent taupe. Изцяло матови сенки на цена от 9 лв.

 


И разбира се, по мое мнение тези два цвята биха си пасвали идеално. И защо не? Идеален всеки сам за себе си, идеални и заедно. И ако не вярвате, то ето и доказателството.


Надявам се днешната публикация като първата от този тип да ви е била интересна и полезна по някакъв начин. Отделих доста време и старание да подбера правилните снимки, надявам се да съм успяла да ви заинтригувам. Държа да отбележа, че с изключение на една снимка, всички останали са взети от интернет. Ако припознавате някоя от тях като квоя, то можете да ме уведомите.

А вие харесвате ли някой от тези цветове? А какви дрехи или козметика имате в тези цветове? Кой от тях предпочитате? Смятате ли, че това са актуалните цветове за лято и зима 2013 г? Желаете ли в бъдеще да има още подобни публикации?


Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •